Opel Omega Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Opel'in E segmentinde ürettiği tank gibi bir otomobil olan Omega nasıl bir araba alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Opel tarafından daha çok Amerikan pazarı hedeflenerek üretilen, ancak Avrupa ve Türkiye'de de satılan tank gibi bir kaportaya sahip otomobilidir. Konfor ve donanım olarak zamanında üretilen premium otomobillerle yarışır üst sınıf bir otomobildir.

Opel Omega Nasıl Bir Araba?

Amerikalılar güçlü, büyük ve konforlu otomobiller tercih ederler. Opel Omega'da bu kriterlere uyan bir otomobil. Opel'in gerçek bir Alman gibi ürettiği son otomobil diyebiliriz. Büyük cüssesi, konforu ve donanımıyla gerçekten üstün bir otomobil. Omega, Türkiye'de de pek çok motor seçeneğiyle 1990 yılında satışa çıkmış, 1994 yılında yeni kasası piyasaya sürülmüştür. İlk olarak motor seçeneklerinden bahsedecek olursak;

2.0 benzinli : 4 silindirli olan bu motor Opel Vectra'da da kullanılan motordur. 136 beygir ve 185 Nm tork güç üretmektedir. Söz konusu Omega gibi cüsseli bir otomobil olduğundan 2.0 motor bile zayıf kalıyor. Şehir içinde 14, şehir dışında ise 9 litre yakıt tüketim verisi var.

2.2 benzinli : Yine 4 silindirli olan 2.2 litre hacimli motor 144 beygir ve 203 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 14.5, şehir dışında ise 9.5 litre yakıt tüketiyor.

2.5 benzinli : 6 silindirli yani V6 motordur. 170 beygir ve 230 Nm tork güç üretiyor. Bana göre Omega'nın kasasıyla en uyumlu motor. Zaten en çok tutulan motor budur. Şehir içinde 16, şehir dışında ise 10 litre yakıt tüketiyor.

2.6 benzinli : Yine 6 silindirli bir motordur. 180 beygir ve 240 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 16.5, şehir dışında ise 9.5 litre yakıt tüketimi var.

3.0 benzinli : V6 olan bu motor yüksek güç isteyenler tarafından tercih edilebilir. 210 beygir ve 270 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 17, şehir dışında 9 litre yakıt tüketimi vardır.

Opel Omega'nın "CD, Elegance, Sport" olmak üzere 3 farklı donanım seçeneği vardır. En full donanım paketi elegance'da; " ABS, ASR, ESP, 6 hava yastığı, hız sabitleyici, dijital klima, elektrikli koltuklar ve aynalar, deri koltuklar, yokuş kalkış desteği ve yol bilgisayarı " gibi pek çok özellikler vardır. Omega'nın 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzımanlı vites seçenekleri vardır. Ayrıca sedan ve stationwagon (sw) kasa tipi bulunuyor.

Opel Omega Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık 1 ay kadar bir süre 2.5 litrelik V6 motora sahip olan, elegance donanım paketli bir Omega kullanma şansım oldu. İlk olarak içerisinde bahsedecek olursak daha içine oturduğunuzda kocaman bir alan sizi karşılıyor. Sürücü ve yol koltukları çok geniş ve rahat. Arabanın içerisinde kullanılan plastik ve malzeme kalitesi üst düzey. Ön koltukları en arkaya kadar çekmeme rağmen arka tarafa oturduğumda dizlerim koltuk arkalarına değmiyordu. 2.5 litre hacimli motorun V6 sesi harika. Özellikle ara hızlanmalarda büyük avantaj sağlıyor. Şehir içinde dik yokuşlarda ivlenmesi çok güzel. Kliması çok başarılı. Çok kısa bir süre içerisinde Omega'nın içini buz gibi yapıyor. Uzun yol ve yüksek hızlarda gayet stabil. Ben 200 km/s hıza kadar çıktım ve en ufak bir sorun yaşamadım. Resmen yola yapışan bir otomobil. Yalıtımı çok başarılı yol ve rüzgar sesini içeriye almıyor. Ama güçlü V6 motorun hırıltısı içeriden duyulabiliyor. 4 kişi ile uçak gibi konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz. 

Opel Omega Alınır Mı?

Buraya kadar hep Omega'nın iyi yönlerinden bahsettik. Gerçekten de güzel ve kaliteli bir otomobil. Özellikle kaportası ve şasesi çok sağlamdır. Ancak başta dediğimiz gibi bu Opel Omega, Amerikan tarzı bir otomobil. Onlarda benzin fiyatları çok ucuz olduğu için alıp biniyorlar. Ancak Türkiye'de durum öyle değil. Benzinde binmek isteseniz yakıtına güç yetmiyor. LPG taktırsanız motoru LPG ile tam uyumlu değil. Süreki bir yerlerden dolayı arıza lambası yakıyor. Ayrıca elektronik aksamı çok fazla olduğundan dolayı, sürekli bir elektrik arızası çıkarıyor. Bir diğer hususta kaporta aksamının parçaları. Hurdacılarda bile bulamayacağınız parçalar var. İnternette sadece aynasının yurt dışından gelmesini bekleyenler var. Parçasını bulsanız bile çok pahalı olacağını unutmayın. Eğer bir Opel Omega alacaksanız mutlaka geçmişini iyi araştırın ki temiz olsun. Yoksa yürütme maliyeti aldığınız fiyatın yarısına kadar gelebilir. İkinci el piyasası çok zayıftır. Öyle ha deyince satamazsınız, hele alır kâr eder satarım mantığındaysanız yanına bile yaklaşmayın derim. Dediğim gibi çok çok temizini uygun fiyata bulursanız belki alınabilir. Diğer türlü macera aramaya gerek olmadığını düşünüyorum.


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Orada yanlış var yedek parçası çok kolay bulunuyor

BU YAZIYA YORUM EKLE