Daihatsu Cuore Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Japon otomobil üreticisi Daihatsu'nu mini otomobili Cuore nasıl bir araba alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Daihatsu 1990'lı yılların başından itibaren Türkiye ve Avrupa pazarında daha fazla model satabilmek adına atılımlarda bulundu. İlk olarak Daihatsu Applause modeliyle çokta kötü olmayan satış rakamları yakaladı. Japonya'da ve uzak doğuda tercih edilen mini otomobillerin Türkiye ve Avrupa'da da satılacağını düşünen Daihatsu 1991 yılında Cuore'yi satışa sundu. Ancak neredeyse hiç satılmayan Cuore 1994 yılında satıştan kaldırıldı. Daha sonra 2003 yılında değişen kasasıyla ikinci nesil Cuore piyasaya çıktı. Ama o da fazla satılmadığı için  2007 yılında satıştan kaldırıldı.

Daihatsu Cuore Nasıl Bir Araba?

1991 yılında tek motor seçeneği ile satılmaya başladı. Donanım olarak hiç bir şeyi yok desek yeridir. 3 silindirli, 0.9 litre hacimli olarak ruhsatta geçse de aslında bu motor 0.8 litre hacmindedir ve 41 beygir ve 65 Nm tork gibi çok düşük güç üretmektedir. 2003 yılında satışa sunulan ikinci nesil cuore ise 1.0 enjeksiyonlu motor kullanılmıştır. Bu motorda 58 beygir ve 91 Nm tork güç üretmektedir. Her iki motorda LPG ile tam uyumlu olup, şehir içinde 6, şehir dışında 4 litre yakıt tüketmektedir. İkinci nesil Cuore'de  Low Grade ve Thrifty olmak üzere iki farklı donanım paketi vardır. ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, merkezi kilit, immobilizer ve klima gibi özellikler bulunmaktadır.

Daihatsu Cuore Kullanıcı Yorumu

Daha önce kısa bir süreliğine 2005 model bir Cuore sahibi oldum. Aslında bir alacak karşılığı zorunlu olarak almıştım. İlk olarak içinde bahsedecek olursak gerçekten çok küçük bir araba. Ön koltuğa oturduğumda yanıma bir yetişkin daha oturunca omuzlarımız birbirine değiyordu. Arka koltuklarının diz mesafesi çok düşük.  Bagajına ise bebek arabası zor sığıyor. Tam şehir içinde kullanılacak bir otomobil. Ama uzun yola falan gelmiyor. Şehir içinde performansı idare eder. Yokuşlarda ivmelenmekte biraz zorlanıyor. Bir kere uzun yola çıktım ve yanımdan TIR, otobüs ve kamyon geçtiğinde arabayı oldukça sarsıyordu. Hiç yedek parça ihtiyacım olmadı ama öğrendiğime göre çok zor bulunuyormuş.

Daihatsu Cuore Alınır Mı?

Ben bu arabayı bir alacağım karşılığında almıştım. Satmak için ilana koyduğumda ki çok yüksek bir fiyatta yazmamıştım. İlk 1 ay içinde satılmadı sonraki  1 ay içinde ise bir bayan alıp gitti. Öyle kolay kolay satılabilen bir otomobil değil. Bana göre bayanlar tarafından tercih edilebilir. Uygun fiyatlı kaliteli bir otomobil sahibi olmuş olursunuz. Ama alır, kâr eder satarım derseniz Cuore öyle bir otomobil değil. Almadan önce şunu unutmayın ki yedek parçalarını bulmak çok zor. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE