Daihatsu Copen Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Türkiye'de satılmış en küçük hacimli motora sahip olan Japon otomobili Daihatsu Copen, nasıl bir araba, alınır mı? Gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Daihatsu, 1960'lı yılardan itibaren Toyota tarafından satın alınmış ve Toyota ile ortak otomobiller üretmiştir. 2002 ile 2012 yılları arasında birinci nesli üretilen Copen'in Türkiye'de sadece ilk nesli satılmıştır. Ancak Türkiye'de 2006 yılında satılmaya başlamıştır. Ancak Dünya'da özellikle Japonya'da hala satılmaktadır.

Daihatsu Copen Nasıl Bir Araba?

Daihatsu Copen, spor otomobillerin her zaman güçlü motora sahip olmayacağını kanıtlayan bir araba. İki farklı motor seçeneğiyle satılmıştır. Birincisi 0.7 (659 cc) litre hacminde 63 beygir ve 110 Nm tork güç üreten 16 v 4 silindirli bir motordur. İkincisi ise 1.3 litrelik 87 beygir gücündeki motordur. Donanım olarak klima (hiç gerek kalmıyor), ABS, iki hava yastığı ve ön cam iki otomatiği gibi özellikleri var. 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımanlı vites seçenekleri var. Özellikle yukarıya doğru açılan kapıları harika bir görüntü sergiliyor.

Daihatsu Copen Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşım vasıtasıyla bir kaç gün boyunca kullandığım Copen'i ilk gördüğümde oyuncak arabalardan biraz daha büyük bir otomobil algısı uyandırdı bende. Ön koltuğa oturduğumda sanki yere oturmuş gibi bir his verdi. 0.7 litrelik motorunun performansını test etmek için Ankara içinde biraz turladım. Bana fena gelmedi. Öyle spor arabalar gibi aman aman performans beklemeyin ama gidiyor işte. Ayrıca yolda giderken herkes size bakıyor. Işıklarda durduğumuzda yandaki arabalardaki sürücüler bunun markası ne diye soruyorlar. Açılır tavanı 20 saniye gibi bir sürede açılıyor. Zannediyorum dünyanın en hızlı açılır tavanlarından bir tanesine sahip. Yüksek hızlarda test sürüşü yapmak için Ankara otobanına çıktım. O minicik motoru ve boyutlarına göre 150 km hıza çıkabildi ve gayet stabildi. Yol tutuşuna hayran kaldım. Ama şunu söyleyim bu araba iki kişilik bile değil. Yanımda arkadaşım otururken omuzlarımız birbirine değiyordu. 

Daihatsu Copen Alınır Mı?

Bu arabadan bir tane alırsanız, trafikte tüm gözlerin üzerinizde olacağını bilin. Dikkat çekmek istiyorsanız tam size göre bir otomobil. Yakıt tüketimi de oldukça düşük. Ancak Herhangi bir yedek parça ihtiyacı duyarsanız, samanlıkta iğne arasınız. Yan sanayisi olmadığı için parçalarını bulsanız bile çok pahalı olduğunu unutmayın. Keşke biraz fazla satılsaydı o zaman göz kapalı alınabilirdi. 

otomobil


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE