Daewoo Racer 1.5i Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Güney Koreli otomobil üreticisi olan Daewoo'nun ürettiği Racer modeli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. 

Daewoo bir zamanlar Dünya'nın en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesiydi. Daha çok Amerikan tarzı geniş, donanımlı ve konforlu otomobiller üretmesiyle bilinirdi. Bir dönem Türkiye ve Avrupa pazarında satışlar yapan Daewoo iflas etmiştir. Racer modeli de 1993-1997 yılları arasında üretilmiş bir otomobildir. Racer'in içinde 1.5 i yani enjeksiyonlu motor vardı. Türkiye'de 1993 -1997 yılları arasında satılmıştır. 

Daewoo Racer 1.5 i Nasıl Bir Araba?

Daewoo Racer C segmenti bir otomobildir. Kaputunun altında 1.5 litrelik enjeksiyonlu motoru 75 beygir ve 123 Nm tork güç üretmektedir. Donanım olarak hidrolik direksiyon, otomatik camlar gibi özellikleri vardır. Bazı modellerinde klima bile vardır ama bunlar Türkiye'de satılmamıştır. Racer'in yakıt tüketimi şehir içinde 10 litre, şehir dışında ise 7 litre. LPG ile tam uyumlu olan motoru, Racer'in kasasına bir küçük kalıyor. Opel Kadett ile aynı platform kullanılarak üretilmiştir. 

Daewoo Racer 1.5i Kullanıcı Yorumu

Bunlardan bir tanesiyle bu hafta sonu baya bir vakit geçirme fırsatı buldum. Hatta Ankara-Nevşehir arası gidip geldim bile. İlk olarak içine oturduğunuzda Opel Kadett ile baya bir benzerliği olduğu göze çarpıyor. Ön göğüste ve kapı kollarında sert kaliteli plastik malzeme kullanılmış. Hidrolik direksiyonu çok hafif. Ancak motoru gerçekten düşük performans sergiliyor. Ankara'nın dik yokuşlarında sağa çekip oradan gitmek zorunda kaldım. Arabanın içinde 4 kişi olunca bir kamyon gibi gidiyor. Uzun yolda fena sayılmaz. Motor ve yol sesini içeriye alıyor. Ama motoru çok sessiz çalıştığı için bunu çok hissetmiyorsunuz. Yol tutuşu orta seviyelerde ama öyle yüksek hızların arabası değil. Yan rüzgarlardan etkileniyor, bu da yol tutuşunun düşmesine neden oluyor. İçi  baya geniş bir otomobil. 4 kişi rahatlıkla  yolculuk yapabiliyor.

Daewoo Racer Alınır Mı?

Şimdi fiyatı ile sunduğu olanaklara bakılırsa çok güzel bir otomobil olduğu görülüyor. Motor ve mekanik parçaları Kadett ile uyumlu olduğu için hurdacılarda bulunabilir. Ama Kadett'in bile parçasının zor bulunduğunu unutmayın. Racer son derece sorunsuz bir otomobil. Bakımları zamanında yapıldığı sürece  kolay kolay sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Ama alacağınız racer'in en yenisi yaklaşık 25 yaşında olacağı için illaki ufak tefek arızalar çıkaracaktır. Bu arızalarda parçaları bulmak sizi yorabilir. Bana kalırsa parçası kolay bulunan bir otomobile yönelmek daha mantıklı gibime geliyor.


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Daewoo racerim var 97 model 4 cam oto klima lı kol dayama geniş hacim bagajı baya büyük

BU YAZIYA YORUM EKLE