Audi TT Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Audi'nin spor otomobili TT nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Daha önce bende bir AUDİ TT sahibi olmuştum. İlk olarak 1999 yılında satılmaya başlamış ve halen günümüzde satışı devam etmektedir. Audi'nin spor otomobillerinden bir tanesidir. 

Audi TT Nasıl Bir Araba?

1999 yılında ilk üretildiği zaman, bu arabalarda ESP ve ASR sistemi bulunmuyordu. Benim sahibi olduğum modelde de esp bulunmuyordu. Daha sonra bu araçlar Audi tarafından geri çağrılmış ve bir takım güncellemeler yapılmıştır. Bu sebeple ilk üretilen modellerinde çok fazla trafik kazası özellikle devrilmeli kazalara karışmışlardır. 

1999 yılında 1.8 turbo motor ile satışına başlanmıştır. Bu motor 180 beygir ve 235 Nm tork güç üretmektedir. 2000 yılına gelindiğinde ise 1.8 Quattro (dört çeker) olanları çıkmıştır. Satışına 2004 yılında bir süre ara verilmiş olup, 2007 yılında makyajlanarak yeniden satılmaya başlamıştır. Bu sefer 1.8 motorun yanında 2.0 TFSI 310 beygirlik motorlarda eklenmiştir. Donanım olarak aklınıza gelebilecek her şey mevcuttur. 

Ayrıca Bkz: Audi 80 Serisi Nasıl Bir Araba?

Audi TT Kullanıcı Yorumları

İlk olarak aracın içinden bahsetmek gerekirse, bir çukurun içinde oturuyormuş gibi hissediyorsunuz. Boyunuz biraz kısaysa direksiyon hizasının altında bile kalabiliyorsunuz. İçi çok dar bir otomobil. Tamam ön tarafa iki kişi oturabilir. Ama arka tarafa koltuk koymaları bence saçma olmuş, çünkü arka tarafa bir kişi oturabilecek büyüklükte değil. Motor performansı olarak güzel bir otomobil. 230 km/s hıza kadar kendim çıktım. Yol tutuşu ilk modellerde pek iyi olmasa da bu 2000 yılından sonra iyileştirilmiştir. 

Audi TT Alınır Mı?

Şimdi aslında 2007 öncesi modele sahip olanları gerçekten şu piyasa şartlarına göre ucuz. Ama alınır mı derseniz ikinci el piyasası çok zayıf. Satışa çıkardığınızda aylarca bekleyebilirsiniz. Bir diğer husus ise yedek parçaları. Audi'nin yedek parçaları zaten pahalıyken, TT'nin yedek parçası ondan bile pahalı. Bana soracak olursanız, çok temiz kullanılmış ve uygun fiyatlıysa ayrıca özel bir merakınız varsa alabilirsiniz. Onun dışında bence çok mantıklı bir otomobil değil.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE