Nissan Pulsar Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Nissan'ın 2016 ile 2018 yılları arasında sattığı C segmenti otomobil olan Pulsar nasıl bir araba, alınır mı? Kullanıcı yorumları.

Japon otomobil üreticisi Nissan, 1990'lı yılların sonunda mali kriz yaşıyordu. Bu krizi atlatabilmek için 1999 yılında Renault ile ortaklık kurdu. İki şirket açısından da bu ortaklık kârlı görünüyordu. Renault, Nissan'ın Amerika pazarındaki gücünden, Nissan'da, Renault'un Avrupa ve Türkiye pazarındaki gücünden faydalanacaktı. Nissan 2000 yılından itibaren neredeyse tüm otomobillerinde Renault parçalarını kullanmaya başladı. 

Nissan Pulsar Nasıl Bir Araba?

Pulsar C segmenti bir otomobil olup, 2016 yılında Türkiye'de satışa sunulmuştur. N-Tec, Tekna, Visia olmak üzere 3 farklı donanım paketi mevcuttur. Ayrıca manuel ve otomatik (yarı otomatik) şanzımanlı vites seçenekleri vardır. Sadece hatchback kasa tipiyle ve Türkiye'de iki motor seçeneği ile satılmıştır. Bu motorların teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.2 Benzinli : 1.2 litre gibi küçük hacimli olsa da 115 beygir ve 190 Nm tork güç gibi yüksek performans göstermektedir. Şehir içinde 7, şehir dışında ise 4.5 litre yakıt tüketim verisi var. LPG ile uyumlu bir motordur.

1.5 DCi Dizel : Renault tarafından üretilen; sağlamlığı, performansı ve ekonomikliğiyle pek çok marka tarafından tercih edilen bir motor olan DCI motor 110 beygir ve 260 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 4.1, şehir dışında ise 3.3 litre yakıt tüketimi verisi var. 

Nissan Pulsar, Euroncap çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştır.

Nissan Pulsar Kullanıcı Yorumu

2016 yılında sıfır olarak bir Pulsar almıştık. İlk olarak 1.2 litrelik motorundan konuşacak olursak, fabrika verilerine göre düşük gibi görünse de birazcık performanslı kullandığınızda yakıt tüketimi 10 litrenin üzerine çıkıyor. Performans olarak tatmin edici. Rampalarda falan ivmelenmesi güzel. 1.5 DCİ motor ise benim 2 yıl boyunca kullandığım Pulsar'da mevcuttu. İlk olarak C segmenti otomobiller içerisinde en büyük hacimli olanlarından bir tanesi. İçerisi çok geniş ve ferah. Dizel motorun performansı süper. Dci motor hem sessiz çalışıyor hem de yüksek performans sergiliyor. Bagajı da bana hatchback olmasına rağmen rakiplerine göre biraz daha fazla gibi geldi. Tavan yüksekliği çok yüksek olduğu için sanki bir SUV kullanıyormuş hissi veriyor. Arka diz mesafesi de oldukça güzel. Uzun yol ve yüksek hızlarda yol tutuşu çok güzel. Motor, yol ve rüzgar sesini içeriye almıyor. Tam bir aile arabası Nissan Pulsar. Bana göre büyük kardeşi olan Nissan Juke'tan daha güzel ve ferah bir otomobil olmuş.

Nissan Pulsar Alınır Mı?

Kalite ve performans olarak baktığınızda rakiplerinden hiç bir eksiği yok. Yedek parçaları ise yetkili servislerde bolca var. Ama Türkiye'de yetkili servis fiyatları belli olduğu için çok pahalı oluyor. İkinci el piyasası ise hiç yok denecek kadar az. Bana araban ne diye sorulduğunda Nissan Pulsar dediğimde o ne diye çok kişi söylemişti. Ama tutulmayan bir otomobil olması onun fiyatını rakiplerinden daha ucuz kılıyor. Bana soracak olursanız, şöyle temiz kullanılmış bir tanesi alınıp uzun yıllar kullanılabilir. Ama uygun fiyatlı olması şartıyla tabikide. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE