Lancia Delta Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

 İtalyan otomobil üretici Lancia'nın Delta modeli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

1969 yılında yine İtalyan otomobil üreticisi Fiat, tarafından satın alınan Lancia markası premium otomobil sınıfında araçlar üretiyor. Delta'da c segmenti hatchback bir otomobil. Aslında 1988 ile 1991 yılları arasında 4 çeker 190 beygir gücünde Deltalar satılmıştı. Hatta şuan koleksiyonluk bir otomobil olduğu için fiyatları milyon liralara yaklaşık. Ancak bizim konumuz 2009 yılında üretimine başlayıp 2013 yılına kadar satılan Delta'yı inceleyeceğiz.

Lancia Delta Nasıl Bir Araba

Delta, Fiat Bravo şasesi üzerine kurulmuş bir otomobildir. Donanım olarak çok üstün bir otomobildir. (açılabilir panaromik cam tavan (ekstra), otomatik kararan dikiz aynası, direksiyondan kontrol edilebilen f1 şanzıman, deri - alcantara koltuk döşemeleri, elektrikli ısıtmalı katlanır yan aynalar, yağmur sensörü, far sensörü, 4 cam otomatik ,gündüz led farlar, led arka stop lambaları, yol bilgisayarı, yokuş kalkış desteği, hız sabitleyici, hız limit uyarıcı, esp – abs – asr – ebd, isofix, hidrolik direksiyon, 10 airbag, tam otomatik çift yönlü dijital klima , arka park sensörü, arka koltuk kol dayama, sürücü koltuğu bel desteği, derinlik ve aşağı yukarı ayarlanabilir direksiyon, 16’’ orijinal çelik jantlar, fonksiyonel 8 tuşlu spor deri direksiyon , torpido soğutma, kolçak haznesi soğutma, ışıklı sürücü ve yolcu makyaj aynası, anahtardan açılıp kapanabilen camlar, cıty direksiyon modu, far yükseklik ayarı, merkezi kilit, dönüşe duyarlı adaptif sis farları, ileri-geri ve öne-arkaya yatabilen arka koltuklar, bagajda 12v çakmaklık çıkışı, ayarlanabilir bagaj hacmi) gibi özellikleri vardır. Türkiye'de 2 farklı motor seçeneği ile satışa sunulmuştur. 6 ileri manuel ve otomatik şanzımanlı vites seçenekleri mevcut. 

1.4 T-Jet : Fiat tarafından üretilen bu motor 150 beygir ve 206 Nm tork güç üretiyor. LPG ile iyi bir işçlikle uyumlu. Şehir içinde 11, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketimi var. Çok fazla tutulmayan bir motordur.

1.6 Multijet : Fiat'ın efsane dizel motorudur. 105 ve 120 beygirlik iki seçeneği vardır. Şehir içinde 6 şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketiyor. Çok sağlam bir motordur.

Delta'nın 1.9 litre hacimli twinturbo 16v 190 beygir ve 400 Nm tork güç üreten bir motoru vardır. Ama Türkiye'ye bu motora sahip Lancia Delta getirilmemiştir.

Lancia Delta Kullanıcı Yorumu

Bu hafta sonu bir 1.6 multijet Lancia Delta ile vakit geçirme fırsatı buldum. Dış tasarımı kimilerine göre çok iyi kimilerine göre ise çok çirkin bir otomobil. Bende pek beğenmedim diyebilirim. Neyse içine oturduğunuzda Fiat Bravo izleri taşıyor. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi birinci sınıf. Şehir içinde biraz turlarken insanların dönüp arabaya baktığını çok gördüm. 1.6 litrelik motorun performansı güzel. Dik yokuşta dur kalk yaparken Delta kolayca ivmeleniyor. Uzun yol ve yüksek hızlarda ise gayet güzel. Tol tutuşuna hayran kaldım. Aracın yalıtımı çok başarılı, içine motor ve yol sesini almıyor. Ön koltukları geriye ittirmeme rağmen, arka tarafta diz mesafesi baya kalıyordu. İçi çok ferah bir otomobil.

Lancia Delta Alınır Mı?

Lancia, Türkiye'de tutulmayan bir otomobil olduğu için bugün bir Lancia Delta parasına kendinden çok daha düşük ve konforsuz otomobilleri alıyorsunuz. Benim için ikinci el piyasası önemli değil, ben rahatıma bakarım diyorsanız Lancia Delta alabilirsiniz. Zaten motor ve mekanik aksamı Fiat olduğu bunların yedek parça sıkıntısını Türkiye'nin hiç bir yerinde çekmezsiniz. Kaporta aksamının parçaları biraz pahalı ama bulunabiliyor. Bana soracak olursanız alınabilir bir otomobil.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE