Fiat Bravo Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Fiat tarafından 2008 ile 2013 yılları arasında üretilen Bravo nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Fiat Bravo aslında 1995 yılında Brava'nın ikiz kardeşi olarak satışa sunulmuştu. İlk nesil bravo yerini stilo'ya bırakmış, ardından stilo'dan vazgeçen Fiat, 2008 yılında 2. nesil Bravo'yu satışa çıkarmıştır. Fiat Barvo modelini üretirken, pazarda büyük söz sahibi olan Golf ve Focus ile rekabet edebilmek amacı güdüyordu. Bu sebeple Bravo'da kullanılan malzeme kalitesi, diğer Fiat modellerine göre daha üstündür. Biz bu yazımızda 2008 ile 2013 yılları arasında satılan bravo'yu inceleyeceğiz.

Fiat Bravo Nasıl Bir Araba? 

Fiat Bravo'nun 2 farklı hacimde 4 farklı motor seçeneği vardır. 6 ileri manuel şanzıman ile yarı otomatik dualogic tek kavramalı şanzıman seçenekleri mevcuttur. İlk olarak motorlarından bahsedecek olursak
1.4 Benzinli : 90 Beygir ve 128 Nm tork güç üreten bir motor. Bravo'ya zayıf kaldığını söyleyebiliriz. Şehir içinde 8.5 şehir dışında ise 5.5 litre yakıt tüketiyor. LPG ile güzel bir işçilikle uyumlu
1.4 Multiair : Piyasada söylenenin aksine turbolu değildir. Ancak farklı bir teknoloji ise motorun içerisinde fazladan hava emilir. Bu da yüksek performans sağlarken yakıt tüketiminde ekonomi sağlar. 140 beygir gücündeki motor Bravo'yu yüksek performansta kullanmanıza yetiyor ve artıyor. Şehir içinde 7.5, şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketiyor.  Ayrıca LPG ile uyumlu bir motordur.
1.4 T-Jet : Fiat'ın turbo beslemeli 120 beygir ve 210 Nm tork güç üreten motorudur. Şehir içinde sakin kullanımda 9, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketmektedir. LPG ile uyumu düşüktür. Bu sebeple LPG'li alacaksanız iyi gösterilmesi gerekiyor. Bravo'nun kasasını rahatlıkla kaldırabilmektedir.
1.6 Multijet dizel : Bravo'nun en çok tutulan motor tipidir. İki farklı güç seçeneği vardır. Birincisi 105 beygir 300 Nm tork güç üretirken, diğeri 120 beygir 320 Nm tork güç üretmektedir. Multijet motor zaten dünyada sağlamlığıyla nam salmıştır. Fiat Bravo'yu resmen şahlandırmaktadır.
Fiat Bravo'nun Active, Dynamic ve Sport Style olmak üzere 3 farklı donanım seçeneği mevcuttur. En full donanımda hız sabitletici, dijital çift yönlü klima, 6 hava yastığı gibi pek çok özellik bulunuyor.

Fiat Bravo Kullanıcı Yorumu

Fiat Bravo tasarım olarak Punto'nun büyüğüne benziyor. Ama bana göre şuan fiyat/performans olarak alınabilecek en iyi c segmenti hatchback otomobillerden bir tanesi. Yazımızın başında dediğimiz gibi Fiat bu otomobilde kaliteyi ön plana çıkarmıştır. Zaten içine oturduğunuz ilk anda kalitesini hissediyorsunuz. Hani Golf'ün tok kapı sesi varya. Aynısını Fiat Bravo'da da hissediyorsunuz. Ön göğüs ve kapı kollarında yumuşak plastikten kaliteli bir malzeme kullanılmış. Ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arka koltuğa oturunca diz mesafesi bana güzel geldi. Bravo'nun içi oldukça geniş. Benim kullandığım 1.6 litrelik 120 beygir multijet motor Bravo'yu şehir içinde adeta uçuruyor. Işıklarda dururken kalkışta hemen her arabayı geride bırakıyor. Uzun yol ve yüksek hızlarda gayet stabil. Ben bravo ile 200 km/s hıza kadar çıktım. Araba ne kadar basarsanız basın gitmem demiyor. Yol tutuşu güzel, ses yalıtımı başarılı. Dediğim gibi bu fiyatlara alınabilecek en iyi fiyat/performans otomobilinden bir tanesi. 

Fiat Bravo Alınır Mı?

Bugün ilan sitelerinde Bravo'nun emsali olan golf, astra veya focusların fiyatına göre daha ucuza aynı kalitede arabanın sahibi olabilirsiniz. Ancak bravo alırken, kısa sürede satacaksanız kar amacı gütmemelisiniz. İkinci eli zayıf bir araba. Fiat servisi Türkiye'nin her yerinde bulunuyor. Motor parçalarını bulmak çok kolay. Ancak kaporta aksamı ve aksesuar fiyatları ithal olduğu için biraz pahalı. Fiat Bravo alınır mı diye bana soracak olursanız şöyle temiz kullanılmış bir tanesi alınıp yıllarca sorunsuz binilebilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE