Toyota Carina Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Toyota'nın Avensis'ten önce Türkiye'de satışa sunmuş olduğu otomobil olan Carina nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Toyota Corolla üretilmeye başladığından itibaren tüm dünya'da satış rekorları kırmaya başlamıştı. Özellikle Amerika ve Türkiye pazarında Toyota Corolla sorunsuzluğu nedeniyle oldukça ilgi görüyordu. Efsane kasa corolla diye tabir edilen AE101 kasa corolla'nın başarısından kopmak istemeyen Toyota hemen hemen aynı görüntüye sahip, ancak ebat olarak daha büyük olan Carina modelini 1996 yılında satışa çıkardı. D segmenti olan bu otomobil istenilen satış rakamlarına ulaşamadığı için 1999 yılında üretimden kaldırılmıştır.

Toyota Carina Nasıl Bir Araba?

D segmenti otomobil pazarının en sert geçtiği bölüm diyebiliriz. Nice kaliteli otomobil markaları satılmadığı için üretimden kaldırıldı. Carina'da bunlardan bir tanesi. O kadar kaliteli ve sorunsuz olmasına rağmen çok az sayıda satılmıştır. 1996 yılında Türkiye'de 1.6 ve 2.0 motor seçenekleriyle gelmiştir. 
1.6 litre benzinli : LPG ile tam uyumlu olan motor, Toyota'nın corolla'da kullandığı motorun aynısıdır. 105 beygir gücündeki motorun Carina ile şehir içinde 10, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketimi var.
2.0 Litre Benzinli : Carina'nın cüssesinin büyük olduğunu düşünürsek, en çok tutulan motor seçeneğidir. 133 beygir 183 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9 şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketiyor. Yine LPG ile tam uyumlu olan motor çok yüksek hızlara kolaylıkla çıkabiliyor. Carina GLİ donanım paketinde; "ABS, klima, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar, hidrolik direksiyon ve hava yastığı" gibi donanımları var. 

Toyota Carina Kullanıcı Yorumu

Bu bayram tatilinde 1998 model bir Carina ile Ankara - İstanbul arası gittim geldim ve şehir içinde uzunca bir süre kullandım. Carina'nın 2.0 motoru şehir içinde gerçekten güzel bir performans sergiliyor. Ara hızlanmaları oldukça yeterli. İçinde 4 kişi olmasına rağmen Ankara'nın o dik yokuşlarında kolayca ivmeleniyor. Ön tarafını kendime göre ayarlayıp bu arada 1.80 boyunda olduğumu belirtiyim. Arka tarafa oturduğumda hala diz mesafesi kalıyordu. İçi çok ferah. İç mekanında yumuşak süngerimsi bir plastik malzeme kullanılmış. Araba 22 yaşında olmasına rağmen hiç bir yerinde en ufak bir çatlama dahi yoktu. Motoru biraz sesli çalışıyor. Otomatik vites geçişleri sarsıntısız ve sessiz. Ankara'dan İstanbul'a doğru yola çıktım. Yaz sıcağı malum klimayı açtım. Kliması kısa süre içerisinde Carina'nın içini buz gibi yaptı. Ayrıca klima açılınca motor performansı düşmüyor. Otobanda 170 km/s hıza kadar çıktım, arabada en ufak bir güvensizlik hissetmedim. Yola adeta yapışıyor. Yol tutuşu yere yakın olduğu için çok güzel. Frenleri çok güçlü, kısa mesafede aracı stabil bir şekilde durduruyor.

Toyota Carina Alınır Mı?

Evet D segmentinde nice kaliteli otomobillerin hiç olup gittiğini söylemiştik. Carina'da bunlardan bir tanesi. Eğer temiz kullanılmış bir Carina bulursanız bu fiyatlara alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesi olduğunu söyleyim. Motorunun sağlamlığı tartışılmaz. 500 bin kilometreyi geçmesine rağmen motoruna daha anahtar değmemiş onlarca Toyota Carina mevcut. Zaten Toyota'nın ürettiği motorlara ölümsüz motor denilmesinin sebebi de bu. Motor aksamının parçalarını bulmakta zorlanmazsınız. Ancak kaporta yani aksesuar parçalarını bulmak için hurdacılara gitmeniz gerekecektir. Ve bulsanız da biraz pahalı olacaktır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak almanızda fayda var.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Bende Corona kullaniyorum süspansiyonlarınin yumuşak olmasindan dolayı yol tutuşu hiç iyi değil diğer yönleri çok güzel sağlam araclardir

BU YAZIYA YORUM EKLE