Renault Twingo Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Renault'un 1997 ile 2002 yılları arasında Türkiye'de satmış olduğu mini otomobili olan Twingo nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Renault Twingo 1997 yılında Türkiye'de satışa sunuldu. Aslında hitap ettiği kısım bayan ve genç sürücülerdi. Ancak istenilen satış rakamları yakalanamayınca 2002 yılında Türkiye'de satışı sonlandırılmıştır. 

Renault Twingo Nasıl Bir Araba?

Türkiye'de en çok 1.2 litre hacimli 58 beygir ve 95 Nm tork güç üreten modelleri satılmıştır. Ancak çok nadir olsa da 1.3 litrelik motora sahip olanları vardır. Twingo'nun enjeksiyonlu motorunun yanı sıra klima, hava yastığı, hidrolik direksiyon ve cam otomatiği gibi donanım özellikleri vardır. Bazı paketlerinde ABS fren sistemi de mevcuttur. Tüm Twingolar 3 kapılı hatchback kasa tipine sahiptir. Bazı Twingolarda "Open Air" adı verilen sürgülü açılır tavan mevcuttur. Bazılarında ise cam tavan vardır. Bu donanımlar satıldığı zaman opsiyonel olarak sunulduğu için herhangi bir donanım paketine has bir şey değildir.

Renault Twingo Kullanıcı Yorumu

Dışarıdan her ne kadar küçük gibi görünse de içine oturduğunuzda sanki bir C segmenti arabanın içine oturyormuş hissiyatı veriyor. Ama bu durum ön taraf için geçerli. Çünkü arka koltukları oldukça dar. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi ortalama seviye. Ön torpido ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. Motoru her ne kadar güçsüz olsa da performans olarak tatmin edici. Şehir içinde kolaylıkla ivmeleniyor.  Kliması kısa süre içerisinde Twingo'nun içini soğutuyor. Benim en çok hoşuma giden tarafı open air oldu. Yaz günü tavanı açıp gezmek çok zevkli oluyor. Uzun yol ve yüksek hızlarda pek stabil bir çizgi sergilemiyor. Özellikle yan rüzgarlardan çok fazla etkileniyor. Yalıtımı da orta seviyelerde. 

Renault Twingo Alınır Mı?

Bugün fiyatlarına bakıldığı zaman alınabilecek mini otomobiller sıralamasında en başlarda yer alır. Yedek parça sorunu yok, ancak kaporta ve aksesuar parçaları çok pahalı. Kapı açma kolları çok zayıf malzemeden yapıldığı için çabucak kırılıyor. Yakıt olarak şehir içinde 7, şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketiyor. Bu çok düşük bir rakam. Bayanlar için ideal bir otomobil olduğunu düşünüyorum.

Güvenlik
3/10 (Düşük)
Donanım
4/10 (ortalama altı
Sorunsuzluk
5/10 (orta)
Konfor
4/10 (ortalama)
Yedek Parça Bulunabilirliği
4/10 (Biraz Zor)
Yedek Parça Fiyatları
2/10 (Pahalı)
İkinci El Piyasası
2/10 (zayıf)
LPG Uyumluluğu
8/10 (Sıkıntısız)

Otohocam Puanı

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE