Mitsubishi Colt Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Mitsubishi tarafından 2006 - 2012 yılları arasında üretilip Türkiye'de de satılan Colt nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

B segmenti olan Colt 2005 yılında tanıtılmıştır. O zamanlar b sınıfı  Hatchback olarak Hyundai Getz ve Honda Jazz iyi satış rakamları yakalamıştı. Pazarda pay almak isteyen Mitsubishi ise Colt modelini piyasaya sürdü. 2012 yılına kadar üretilip, Avrupa ile Türkiye'de satılan Colt, daha sonra yerini Mitsubishi Space Star'a bırakmıştır.

Mitsubishi Colt Nasıl Bir Araba?

2006 yılında üretildiği zaman Japon çizgilerini en çok yansıtan otomobil modellerinden bir tanesiydi. Ön farlar tampona doğru uzanırken, arka stop farları diklemesine uzun dikdörtgen olarak tasarlanmıştı. Mitsubishi Colt, Türkiye'de 3 farklı motor seçeneği ile satışa sunulmuştur. Bu motorların teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.3 litre benzinli : Mitsubishi Colt'un en çok tutulan motor seçeneğidir. 95 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. Colt'un 980 kilogram ağırlıkta olduğunu düşünürsek motor gayet performanslı. Şehir içinde 7.5 şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketiyor. Motorun LPG ile uyumu ise çok güzel.

1.5 litre benzinli : 109 beygir ve 145 Nm tork güç üreten bu motor daha fazla performans isteyenler için ideal. Şehir içi 8 litreşehir dışı ise 5.5 litre yakıt tüketiyor. 

1.5 DI-D Dizel : 95 beygir ve 210 Nm tork güç üreten motorun şehir içi 6, şehir dışı ise 4 litre yakıt tüketim verileri var. Gayet performanslı ve ekonomik bir motordur. 

Mitsubishi Colt'un Elegance, Inform, Instyle, Invite, Invite CZ3 AMT donanım paketleri mevcuttur. Donanım olarak ise ABS, ESP, Klima, sürücü ve yolcu hava yastığı, elektrikli aynalar, yol bilgisayarı ve dört cam otomatiği gibi özellikleri vardır. 2006 yılında ilk modelleri çıkan Colt'un 2009 yılında makyajlı kasaları çıkmıştır. 

Mitsubishi Colt Kullanıcı Yorumu

Bu hafta sonu 1.3 motorlu bir Colt ile zaman geçirme fırsatı buldum. Dışarıdan her ne kadar küçük gibi görünse de içine oturduğunuzda durumun hiçte öyle olmadığını görüyorsunuz. B segmenti olup bu kadar geniş ve ferah başka bir model var mı bilmiyorum. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. Plastik kalitesi ise güzel. Şehir içinde özellikle park sorunu fazla yok. Motor sesini içeriye almıyor. 1.3 litrelik motor gayet performanslı, kliması çok başarılı. Frenleri aracı kısa süre içerisinde durdurabiliyor. Ses yalıtımı orta seviyelerde diyebilirim. Colt'un uzun yol ve yüksek hızlarda sürüşü çok zevkli. Sanki bir SUV sürüyormuş hissiyatı veriyor. Ancak tekerlerinin küçük, kasasının yüksek bir otomobil olması sebebiyle virajlarda dezavantaj yaratıyor. Bana göre en az yakıt tüketen otomobillerden bir tanesi.

Mitsubishi Colt Alınır Mı?

Özellikle bayan ve genç sürücüler için bir kaliteli ve ucuz bir otomobil tavsiyesi diye soracak olursanız Colt tam bu şartlara uyuyor. Yedek parça sıkıntısı yok. Ancak kaporta ve aksesuar aksamının parçaları biraz pahalı. Colt tam bir sorunsuzluk abidesi. Uzun yıllar sadece bakımları yaptırılarak sorunsuzca binilebilir. Colt'u alır satarım kar ederim mantığıyla alacaksanız yanılırsınız. İkinci el piyasası oldukça düşük. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE