Subaru Legacy Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Dört çeker otomobil deyince, bu işi belki de dünyada en iyi yapan Subaru'nun Legacy modeli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Japon otomobili denilince akla sorunsuzluk ve uzun kullanım ömrü gelir. Tüm otomobil marka ve modelleri arasında belkide en az sorun çıkaran otomobil markası Subarudur. Bu yazımızda D segmentinde 4 çeker (4WD) bir model olan Legacy'i inceleyeceğiz.
İlk modelleri 1989 yılında satılmaya başlanan Legacy, 2011 yılına kadar Türkiye'de satılmaya devam etmiştir. Dört çeker ve iki çeker versiyonları bulunan Legacy gerçekten de çok kaliteli bir otomobil. İlk olarak Legacy'nin motor seçeneklerine biraz göz atalım.

Subaru Legacy Nasıl Bir Araba?

1.8 Litre Benzinli : Birinci nesil (1989-1993) yılları arasında üretilen Legacy'nin kullandığı motor seçeneğidir. 103 beygir ve 145 Nm tork güç üreten motorun şehir içi yakıt tüketimi 10, şehir dışı ise 6 litre olarak ölçülüyor. 
2.0 Litre Benzinli : Legacy'nin en çok tutulan motor seçeneğidir. 90'lı yıllarda üretilenlerde 135 beygirlik, daha sonra üretilenlerde ise 165 beygirlik güç üreten motor kullanılmıştır.  
2.0 D dizel : Avrupa ve Türkiye'de dizel çılgınlığının en üst düzeye çıktığı dönem olan 2008-2009 yılları arasında Subaru'da dizel otomobil pazarında yer alabilmek amacıyla üretmiştir. 150 beygir ve 350 Nm tork güç üreten motora sahiptir. Bu kadar güçlü olmasına rağmen şehir içi 7 şehir dışı ise 5 litre gibi düşü bir yakıt tüketimi var.
2.2 Litre Benzinli : 136 beygirlik motor sadece birinci nesil Legacy'lerde kullanılmıştır.
2.5 litre benzinli : 156 beygirlik bu motor özellikle Legacy Outback modellerinde tercih edilmiştir. Şehir içi 11, şehir dışı ise 7 litre yakıt tüketimi mevcut.
Buraya kadar motor seçenelerinden bahsettik. Legacy donanım olarak her zaman en üst düzeyde özellikler sunmuştur. Bugün alacağınız 1990 model bir legacy'de klima, hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar ve dört cam otomatiği gibi donanımları görebileceksiniz. Daha sonraları üretilenlerde ise elektrikli ve ısıtmalı koltuklar gibi aklınıza gelebilecek her türlü donanım var. Otomatik ve manuel vites seçenekleri mevcut. Motorları ise tüm Japon otomobillerinde olduğu gibi lpg ile tam uyumlu. Bana göre öne çıkan bir güzelliği de çerçevesiz yan camlarının olması.
Subaru Legacy Çerçevesiz Camlar

BKZ :  Subaru Justy Nasıl Araba

Subaru Legacy Kullanıcı Yorumu

Bir ay kadar bir süre 2006 model bir Legacy kullandım. Aracın içerisine ilk oturduğunuzda premium bir otomobilde olduğunuzu hemen anlıyorsunuz. Ön göğüs ve kapı kolları gibi yerlerde yumuşak kaliteli bir malzeme kullanılmış. Ayrıca aracın içerisinde pek çok saklama gözü bulunuyor. Aracı çalıştırdığınızda dışardan motor sesi duyuluyor, ancak Legacy'nin içine oturduğunuzda motor sesi bir anda kesiliyor. Ses yalıtımını pek çok markadan daha iyi buldum açıkçası. Şehir içinde otomatik şanzıman çok başarılı, vites geçişlerini hiç hissettirmiyor ve değişim noktaları çok başarılı. Klima açık içerisinde 4 kişi varken bile motor performansından hiç bir şey kaybetmiyor. Uzun yol ve yüksek hızlarda ise yol tutuşu harika. 200 km/s hıza kadar çıkmama rağmen içinde verdiği güvenlik hissi çok harika. Hani kemikli araba derler ya Legacy tam bu tanıma uyan bir araba. 
Biraz da dört çekerden bahsetmek istiyorum. Sırf dört çekişi denemek için karlı bir Ankara havasında dışarıya çıktım. Dik yokuşlarıyla meşhur Dikmen'de neredeyse tüm arabalar karlı yokuşta çıkamazken, Legacy hiç zorlanmadan çıktı. Bir parantezde iç mekan genişliğine açmak istiyorum. Legacy'nin önü de arkası da rakipleri olan passat, mondeo gibi arabalardan daha geniş geldi bana. Arka diz mesafesi oldukça büyük.
Subaru Legacy İçi

Subaru Legacy Alınır Mı

Legacy'nin çok kaliteli bir otomobil olduğunu anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak subaru'nun genel olarak yedek parçaları çok pahalı. Özellikle kaporta aksamında bir parçaya ihtiyaç duyduğunuzda oldukça yüksek fiyatlara alacaksınız. Yakıt tüketimi de 4 çeker olması nedeniyle biraz yüksek. Ancak Legacy'nin sorunlu bir otomobil olmadığını söyleyim. Tüm bu etkenlere bakıldığında çok kaliteli bir dört çekere otomobile uygun fiyatla sahip olabililirsiniz. Eğer temiz kullanılmış düşük kilometreli bir Legacy bulursanız, sizi kolay kolay üzmeyecektir.
Subaru Legacy Arka Görünüşü


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE