15 Bin Liraya Hidrolik Direksiyonlu ve Klimalı Araba Tavsiyesi


Bu yazımızda 15 bin liraya kadar alınabilecek klimalı ve hidrolik direksiyonlu otomobilleri sıralayacağız.
Malum herkes parasına en iyisini almak için uğraşır. Bazı kimseler otomobil alırken sorunsuzluğuna, bazıları ikinci el piyasasına, bazıları ucuz ve bol yedek parçasına bazıları ise donanımına dikkat ederler. 15 bin liraya alınabilecek hidrolik direksiyonlu ve klimalı otomobilleri sizler için sıralayacağım.  İşte 15 bin liraya alınabilecek klimalı ve hidrolik direksiyonlu araba önerisi

1- Daewoo Nexia

Parçaları, Opel araçlarıyla aynıdır. 15 bin liraya alınabilecek klimalı, hidrolik direksiyonlu hatta dört cam otomatiği olan bir arabadır. Ancak kaporta aksamının parçaları pek bulunmuyor ve ikinci eli çok zayıf. 

2- Toyota Corona

1987 ve 1991 model yılları arasında olanları alınabilir. D segmenti bir otomobil olduğunu unutmayın. Yine ikinci el piyasası çok yok. Ayrıca yedek parçalarının çok pahalı olduğunu unutmayın. Alırken bulabildiğiniz en temizini bulmaya çalışın.

3- Renault 21 (Manager ve Concorde)

Renault'un 90'lı yıllara damga vuran makam arabaları olan concorde ve onun biraz daha düşüğü olan manager'de klima, hidrolik direskiyon ve cam otomatiği gibi donanımlar bulunuyor. Yedek parçalası pek sıkıntılı değil. Kolaylıkla bulunabiliyor ama parças diğer renolara göre biraz daha pahalı.

4- Hyundai Excel

Bazı modellerinde klima, hidrolik direskiyon ve cam otomatiği vardır. İkinci eli biraz zayıf olmasına rağmen bu fiyatlara alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

5- Daihatsu Applause

Belki de 15 bin liraya alınabilecek klimalı ve hidrolik direksiyonlu en sağlam otomobil diyebiliriz.  Hatta bazı modellerinde elektrikli aynalar, otomatik cam gibi donanımlar mevcuttur. Yedek parçaları küçük şehirde sorun olabilir ama büyük şehirlerde kolaylıkla bulunabiliyor. Ayrıca kendine has bir ikinci el piyasası vardır. 

6- Mazda 626

Gemi gibi geniş olsun, tank gibi sağlam olsun, Avrupa araba gibi donanımlı olsun istiyorsanız mazda 626 sizlik olabilir. Otomatik vitesli olanlarını bile 15 bin liraya alabilirsiniz. İkinci eli zayıftır ve yedek parçaları çok pahalıdır.

7- Ford Taunus

Bir dönem Türkiye'de üretilen yerli otomobil olan Taunus'un GTS modellerinin bazılarında klima ve hidrolik direksiyon vardır. Yakıt olarak sizi biraz üzebilir, ancak çok sağlam bir şasesi vardır. İkinci elide japon arabalarına göre biraz daha fazladır.

8- Peugeot 405

Listemize girebilen nadir Avrupa otomobillerinden bir tanesi. Peugeot normalde sorunlu bir araba olarak bilinmesine rağmen 405 kendini kanıtlamış bir otomobildir. İyi bir araştırma ile 15 bin liraya klimalı ve hidrolik direksiyonlu peugeot 405 alınabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE