Alfa Romeo Giulietta Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Dünyanın en güzel tasarımlı otomobillerini ürettiği varsayılan Alfa Romeo'nun Giulietta modeli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
İtalyan otomobil üreticisi olan Fiat çatısı altında satış yapan bir marka olan Alfa Romeo, Giulietta modelini 2011 yılında piyasaya sürdü. Fiat Bravo ile istediği satış rakamlarını yakalayamayan Fiat, Alfa Romeo üzerinden Avrupa ve Türkiye'de Volkswagen Golf'e rakip olacak bir otomobil tasarladı. Sonuç olarak 2011 yılında Giulietta tüm Avrupa ile birlikte Türkiye'de satışa sunuldu.

Alfa Romeo Giulietta Nasıl Bir Araba?

2011 yılında Türkiye'de satışa sunulan Giulietta 3 farklı motor seçeneği ile piyasada yer almaya başladı. Bu motorlardan 1.4 (TB) litre benzinli turbo beslemeli motorlar 170 beygir ve 250 Nm tork güç üretiyor. 1.6 dizel (JTD) motora sahip olanlar ise 120 beygir ve 320 Nm tork, bir diğer 1.6 dizel motor ise 105 beygir ve 320 Nm tork güç üretiyor. Ayrıca ülkemize sadece sınırlı sayıda gelmiş olan 1.75 (TBI) turbo benzinli motora sahip olan Giulietta ise tam bir performans otomobili. Bu motor 235 beygir ve 340 Nm tork güç üretiyor. 

Alfa Romeo Giulietta Kullanıcı Yorumu

Bu hafta sonu bir Giulietta ile biraz vakit geçirme fırsatı buldum. Benim kullandığım 1.4 TB olanıydı. Ancak 1.6 JTD motorlar hakkında da bilgiye sahibim yazımın ilerleyen kısımlarında yer vereceğim. İlk olarak aracın içine oturduğumda beklediğimden daha kötü bir malzeme kalitesi beni karşıladı. Giulietta'da kullanılan direksiyon simidi doblo ile hemen hemen aynı geldi bana. Ön göğüste sert plastik denilecek kadar sert bir malzeme kullanılmış. İç tasarımını ve malzeme kalitesini hiç sevmedim kısacası. Neyse Giulietta ile şehir içinde biraz turladım. 170 beygirlik motoru oldukça seri, dik yokuşlarda bile çok kolaylıkla ivmelene biliyor. Yüksek hızlara kolaylıkla çıkabiliyor. 6 ileri manuel şanzıman motor ile uyumlu olmuş. Ayrıca Giulietta'nın otomatik vitesleri de mevcut. Yüksek hızlarda yol ve motor sesini içeriye biraz fazla alıyor. Yol tutuşuna bir parantez açmak istiyorum. Aracın motorunun gücünden sonra en çok yol tutuşu hoşuma gitti. Sert virajlara yüksek hızlarda girmeme rağmen arabanın yola oturduğu hissi çok güzel.

Alfa Romeo Giulietta Alınır Mı?

Şuan için fiyatlarına baktığımda bir golf veya focus ile arasında pek bir fark yok. Dikkat çekici tasarım ve güçlü motora sahip olmak istiyorsanız Giulietta alınabilir. Ancak bana soracak olursanız, ben tercihimi golf'ten yana kullanırdım. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE