Subaru Vivio Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumu

Japonların ürettiği en sağlam otomobil markası olarak bilinen Subaru'nun minik modeli Vivio nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca kullanıcı yorumlarına yer vereceğiz.

90'lı yılların ikinci yarısından itibaren tüm dünyada ile birlikte Türkiye'de de şehirleşme giderek artmaya başladı. Otomobil firmaları da şehir içi kullanım için, park sorunu olmayan küçük otomobiller üretmeye başladılar. Özellikle de Japon üreticiler mini sınıf otomobiller üretmekte başı çekmeye başladılar. 1996 yılından itibaren tüm Avrupa ile birlikte Türkiye'de Subaru Vivio satılmaya başladı.

Subaru Vivio Nasıl Araba?

Bir arkadaşımdan denemek için aldığım Vivio'nun ilk olarak teknik özelliklerine biraz göz atalım. Dört silindirli 660 cc motoru 64 beygir ve 84 Nm tork güç üretiyor. Vivio'nun şehir içi yakıt tüketimi 8 litre, şehir dışı 5 litre olarak ölçülmüş. 0 - 100 km'ye 17 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hızı ise fabrika verilerine göre 138 km/s olarak ölçülmüş. Vivio'nun boş ağırlığı 625 kilogram, ayrıca 105 litre hacimli minicik bir bagajı var. Yurt dışında dört çeker versiyonları olsa da ülkemizde önden iki çeker Viviolar vardır. Donanım olarak bazı modellerinde klima, ön cam otomatikleri vardır. Ayrıca hidrolik direksiyon standarttır.

Subaru Vivio Kullanıcı Yorumu

Vivio'nun içine ilk oturduğunuzda Japon olduğunu hemen anlıyorsunuz. İçerisindeki her şey mekanik yani arıza yapacak bir şey yok. Arabanın içi çok dar ön taraf iki kişi yan yana oturduğunda omuzları birbirine değiyor. Ön koltuğu kendime göre ayarlayıp (1.80 boy) arka koltuğa geçtiğimde oturamadım çünkü hiç mesafe kalmamıştı. Neyse zaten bu arabayı alan kişinin en fazla 2 kişi olacağını düşünerek şehir içinde biraz dolaşmaya çıktım. 1. ve 2. viteste çok baygın olmasına rağmen 3 ve daha fazla viteste daha seri oluyor. Ancak iki kişi ile yokuşlarda ivmelenmesi biraz zayıf oluyor. Uzun yol ve yüksek hızları denemek için otobana çıktım. Gazı köklediğimde arabayı düz yolda 120 km/s hıza kadar çıkarabildim. Ama yüksek hızlarda yola hiç basmıyormuş hissi var. Çünkü çok hafif bir araba. Zaten Vivio alacak birisi uzun yol ve yüksek hız için değil, şehir içi ve kolay park edilebilmesi için alacaktır.

Subaru Vivio Alınır Mı?

Subaru Vivio bir parça arızası açtığı zaman dükkanlarda fazla parçası bulunmuyor. Bulunsa da çok fazla fiyat istiyorlar. Aslında çoğu parçası internet üzerinden veya çıkmacılardan temin edilebilir. Ama fiyatları gerçekten çok pahalı. Ben bu aracın parçasını bulurum diyorsanız alabilirsiniz tabi. Vivio'nun yakıt tüketimi şehir içinde 7 litre şehir dışında ise 4 litre. Yani ekonomik bir otomobil. Subaru oldukça kaliteli bir marka ama konu Vivio olunca bence macera aramaya gerek yok.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

5 yorum

Parçaya ihtiyaç duyulan bir araç değil şehirler arası 160km yi gördüm.5 yıldır biniyorum yok tutuşu harika

Arabadan çok memnunum arıza açmıyor parçaları diğer araçlarla hemen hemen aynı fiyata internetten kolayca getirtebiliyorsunuz benim için olan masrafsız ve az yakıt diyorsanız mutlaka alın derim

Hangi siteden parça getirtiliyor

arac inanılmaz ekonomik çok seri ve klimalı. evet 1,90 birisine göre kullanışlı olmayabilir ama ufak aileler için gayet ideal.

5 yıldır kullanıyorum parça filan gerekmedi yolda da kalmadı. sağlam basit bir araç. Bir süre sonra aileden biri oluyor

BU YAZIYA YORUM EKLE