Kaliteli Oto Yıkamacı Nasıl Belli Olur?

Otomobillerimiz sürekli dışarıda olduğu için çabucak kirlenirler. Ayrıca otomobillerimize ayakkabılar ile girdiğimizden dolayı ayakkabılarımızın altında biriken toz, toprak, çamur gibi diğer şeyler aracımızın içinde pislik oluşturur. Bu sebeple otomobillerimizi ayda en az 2 defa temizletmemiz gerekir.
Bazılarımız kapımızın önünde aracımızı kendimiz temizlerken, bazılarımız da oto yıkamalara götürmekteyiz. Ancak oto yıkamalar arasında pek çok fiyat farkı vardır. Örneğin Ankara için konuşacak olursak 10 liraya da oto yıkama mevcut, 50 lirayada. Peki bu fiyat farkı neden oluşmaktadır. İyi bir oto yıkama nasıl belli olur?

Kaliteli Oto Yıkama Nasıl Belli Olur?

#1- Kullanılan Köpük Malzemesi

Oto yıkamacılar araçlarımızı köpüklerken kimyasal malzeme kullanırlar. Ucuz olan oto şampuanlarının içerisinde kostik ve solvent bulunur. Bu maddeler aracınızın üzerindeki kirleri çabuk çıkarır. Ancak zamanla aracınızın boyasına zarar verir. Ayrıca aracınızda seramik kaplama ve normal kaplama varsa ömrünün kısalmasına neden olur. Eğer aracınızın boyasına zarar gelmesini istemiyorsanız oto yıkamacıya kullandığı oto şampuanını göstermesini isteyin. Kostik aracınızın üzerinde bulunan verniğin çabuk gitmesine neden olacağından güneş yanığı gibi boya solmalarına neden olacaktır.

#2- Otomobil Yıkarken Kullanılan Su

Türkiye'de kuyu suları oldukça kireçli, şebeke suları ise kireçten bir nebze daha fazla arındırılmıştır. Eğer aracınız kuyu suyu ile yıkanırsa krom kaplamlarında zamanla lekelenmeler olacaktır. Şebeke suyu kullanılan oto yıkamacıları tercih etmelisiniz.
Oto yıkama

#3- Otomobilin İçinin Süpürülmesi

Ucuz oto yıkamacıların amacı hızlı ve çok araba yıkamaktır. Bu sebeple otomobillerin içerisine fazla özen göstermezler. Ucuz oto yıkamacıları aracınızın halı paspaslarının üzerini süpürür ve altını kaldırıp süpürmez. Ayrıca koltuk aralarını süpürmek zaman aldığından dolayı fazla uğraşmaz. Eğer paspasların altında ve koltuk aralarında pislikler kaldıysa oto yıkamacı iyi değil anlamına gelmektedir. 

#4- Otomobili Kurularken Kullanılan Bez Sayısı

Kaliteli oto yıkamacılarda bir otomobil için en az 4 farklı bez kullanılır. Bu bezlerden birisi kaporta kurulama, ikincisi camlar, üçüncüsü kapı içleri ve göğüs dördüncüsü ekran ve gösterge paneli gibi parlak yerler içindir. Ayrıca kapı altlarının suyunu almak içinde farklı bir bez kullanılması gerekir.

#5- Arabayı Yıkarken Fırça Kullanmak

Oto yıkamacınız aracınızı ilk tozu kiri atmak için ıslattıktan sonra köpük sıkar. Ucuz oto yıkamacıları otomobillerin fırça ile köpüklerler. Fırça kirleri götürürken sert yapısından dolayı aracınızın boyasında kılcal çiziklere neden olur. Ancak kaliteli oto yıkama işletmeleri yumuşak yapıda oto yıkama için özel üretilmiş sünger kullanırlar.

#6- Lastik Parlatıcı Ömrü

Oto yıkamacılar otomobillerinizi yıkadıktan sonra lastikleri parlatırlar. Bu parlatıcıların kalitesine göre ömürleri vardır. Eğer oto yıkamacı ucuz lastik parlatıcı kullanırsa muhtemelen 1-2 gün içinde lastik parlaklığını yitirecektir. Kaliteli lastik parlatıcı en bir hafta 10 gün parlaklığını sürdürmektedir.

#7- Bahşiş İçin Beklemek

Kaliteli bir oto yıkamacı da çalışanlar bahşiş almak için müşteriyi rahatsız etmez. Ancak ucuz oto yıkamada çalışan işçiler genelde günlük para aldıkları için müşteriden bir şekilde bahşiş almak için uğraşırlar.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE