Silecek Memesi (Fıskiyesi) Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Araçlarımızın camı kirlendiği zaman, silecek suyu püskürterek camları temizleriz. Ancak bazı durumlarda bu su püskürten küçük memeler tıkanır. 

Araçlarımızın cam suyu deposuna özellikle aylarında silecek suyu koyabiliyoruz. Her suyun içerisinde mutlaka az miktarda da olsa kireç bulunmaktadır. Bu kireç hortumlar ve cam suyu memesi uçlarında zamanla birikerek tıkanır. Sürücüler de tıkanıklığı açmak için genelde bir toplu iğne yardımıyla açarlar. Bu tıkanıklığın açılması kısa süreli olarak çözüm olur. Ancak içeride kireç kaldığı için mutlaka kısa zaman sonra yeniden tıkanacaktır. Soruna kesin çözüm bulmak gerekir.

Öncelikle sorunun çözümüne gelmeden önce yaz kış fark etmeksizin, araçlarınızda mutlaka cam suyu için özel sıvıları kullanın. Çünkü bu cam suları kireçten arındırılmıştır. 

Öncelikle tıkanan cam suyu fıskiyesini bir toplu iğne yardımıyla açın. Eğer cam suyu deposunda çeşme suyu varsa sıkarak bitirin. Bir şırınganın içerisine porçöz veya kireç çözücü çekin. İğnenin ucunu cam suyu fıskiyelerinin içine sokarak içine boşlatın. Böylelikle memelerde biriken kireçten kurtulmuş olacaksınız. Ancak depo ve hortumlarda kireç hala duruyor olacağından oralarında temizlenmesi gerekir. Su deposuna kireç çözücü veya porçözü boşaltın. Ardından aracınızın su fıskiyesini çalıştırın. Suyu sıktıkça içeride kalan kireç çözülecektir. 
Ancak kireç artıkları aracınızın deposunda birikeceğinden dolayı mutlaka bu kireçten kurtulmanız gerekiyor. Cam suyu depoları basitçe çıkabilen parçalardır. Nasıl çıktığı ufak bir kontrolle anlaşılabileceği gibi genelde depo yukarı çekilerek çıkar. Depoyu yerinden çıkarıp içerisini temiz su ile güzelce yıkarak dipte birikmiş olan kireçten kurtulabilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE