Mercedes GLA 180 D Nasıl Araba, Alınır mı? Kullanıcı Yorumu

Mercedes'in SUV olarak ürettiği GLA 180 D modeliyle bir hafta sonu geçirme fırsatı buldum. Peki Mercedes GLA 180 D nasıl bir araba, alınır mı? Kullanıcı yorumları nedir sorularına cevap arayacağız.
Mercedes'in pekte SUV olmayan bir aracı olan GLA 180 D 2015 yılında satışa sunulmuş, 2018 yılında sonra ise satıştan kaldırılmış. Peki ya sadece üç yıl gibi kısa bir süre satılan bu arabanın başarısız olmasının sebebi nedir?

MERCEDES GLA 180 D NASIL BİR ARABA

Aracın ilk olarak teknik verilerine bir göz atalım. Gla 180 d'nin içinde 1.5 litre hacimli Renault menşeili DCİ motor bulunuyor. Bu motor araca 109 beygir ve 260 Nm tork güç üretiyor. Ayrıca araçta 7 ileri otomatik DCT şanzıman bulunuyor.  AMG ve Urban olmak üzere iki farklı donanım paketleri bulunuyor. AMG paket en dolusu olurken, Urban donanım olarak daha düşük seviyede. Benim kullandığım ise 2017 model Urban paketiydi. GLA 180 D'ye şöyle bir baktığınızda  otomobil ile SUV arasında sıkışıp kalmış bir aracı andırıyor.
Mercedes GLA 180 D yandan görüntüsü


MERCEDES GLA 180 D KULLANICI YORUMU

Daha önce pek çok Mercedes kullanma fırsatı buldum. Ama bunun içerisine oturduğum anda Mercedes kalitesinde olmadığı hemen anlaşılıyor. Motoru çalıştırmadan önce içerisine biraz bakalım. İçerisine oturur oturmaz dar ve bunaltıcı bir mekanda olduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Aracın ön camı küçük olduğundan motor kaputu görülüyor. Ayrıca yan çıtaları kalın olması sebebiyle görüş açısını kısıtlıyor. Yan camlar ise bir karıştan biraz daha yüksek. Bu sebeple sanki minik bir pencereden bakıyormuş hissi veriyor. Benim kullandığım model Urban olduğu için boş paketiydi. Yani kliması bile analogdu. GLA 180 D'nin ortasında bulunan ekran sanki sonradan ilave edilmiş gibi emaneten duruyor. Bu da çirkin bir görüntü oluşmasına sebep oluyor.
Mercedes GLA 180 D içinden bir görüntü
Ön koltukların sürücü pozisyonunda ayarıyla hiç oynamadan arkaya oturdum. Malesef arkası ön tarafından daha basık ve bunaltıcı bir havaya sahip. Aracın tavanı kavisli geldiği için cam kenarında oturanlar kafasını bükmek zorunda kalıyor. Arka yan camlar önlerdekinden sanki biraz daha küçük olduğu için dışarıda çok fazla bir şey görülemiyor. Ön göğsün üst kısımlarında yumuşak plastik kullanılırken diğer taraflarda sert malzeme kullanılmış. Yani aracın malzeme kalitesi orta seviyelerde diyebilirim. Birazda aracın sürüşünü test etmek için kontağı çevirdiğimde dizel motorun sesi bir Mercedes'e yakışmayacak şekilde aracın içerisindeydi. Gaza bastığımda motor sesi daha çok içeri giriyordu. İlk olarak şehir içinde biraz turladım. Aracın performansının orta seviyede olduğunu söyleyebilirim. Yokuş kalkışlarında biraz hantal kaldığını hissettim. Otomatik şanzımanın vites geçişleri sarsıntısız. Yüksek hızlardaki performansını görebilmek için otobana çıktım. İlk 110 km/s hıza kadar pek ses almıyor. Ancak hız arttıkça yol ve motor sesi daha fazla gelmeye başlıyor. Aracın yol tutuşu orta seviyede. Bir focus, megane kadar bir yol tutuşu var. Mercedes'ten beklediğiniz seviyelerde değil. Aracın en öne çıkan özelliği ise yakıt tüketimi. 2 yıllık sahibinden edindiğim bilgiye göre Mercedes GLA 180D şehir içinde 5.5, şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketiyormuş. Yolda kliması test etmek için çalıştıdığımda aracın çekişten düştüğünü fark ettim. Gözlerime inanamıyordum. Bir Mercedes kullanıyorum fakat, klimayı açtığımda araba bayılıyordu. Ayrıca klima açıkken rampa çıkmaya çalıştığınızda baya bir bayılıyor. Bu aracın içerisinde 4 yetişkin varken bir de üstüne klima açılırsa olacakları düşünemiyorum bile.
Mercedes GLA 180 D Arkadan Görüntüsü

MERCEDES GLA 180 D ALINIR MI?

Sıfır bulunmayan araç şuan donanım paketlerine göre 250 bin ile 350 bin lira aralığında satılıyor. Yani bana göre önünde sırf Mercedes'in yıldızı var diye bu arabaya bu paraları vermek mantıksız geliyor. Aracın tek öne çıkan özelliği yakıtı, onun dışında ortalama bir araçtan hiç farkı yok. Volva V40 Cross Country'e yönelmek daha mantıklı gibi geliyor. 
Kafalıkla tavan arasındaki mesafe
Mercedes GLA 180 D arka koltukları. Camlarının küçük olduğu görülebiliyor.


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE