Nissan Juke Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Nissan'ın şehiriçi Suv olarak ürettiği Juke modelini test ettim. Peki ya Nissan Juke nasıl bir araba? Alınır mı? Kullanıcı yorumu nedir? Gibi sorulara cevap arayacağız.

Renault-Nissan ortaklığı ile 2011 yılında ilk piyasaya çıktığı günü hatırlıyorum. Tasarım olarak çok ilginç bir arabaydı. Otomobil desen değil, jip desen o da değil bir arabaydı. Ancak Nissan Juke satılırken, SUV olarak tanıtılarak satışa sunulmuştu. Daha önce hiç karşılaşmadığım bu araba ile bir hafta sonu vakit geçirme imkanı buldum. 

Nissan Juke nasıl Araba?

Nissan Juke Türkiye'de 1.5 Dci 110 beygir ve 1.6 benzinli 117 beygir motor seçeneleriyle satışa sunulmuşur. Renaul tarafından üretilen Dci motorların sağlamlığı ve yakıt verimliliğini anlamamıza gerek yok sanırım. Nissan Juke genel olarak bayanların terci ettiği bir araba olmuştur. Benim kullandığım 2016 model Juke'ta dijital klima, geri görüş kamerası, abs, 6 hava yastığı, ABS, ESP gibi pek çok donanım bulunuyordu. Yani yüksek donanımları bir Fransız elinin değdiğini açıklıyor. 2011 yılında ilk modelleri banttan indikten sonra 2018 yılında satışı sonlandırılmıştır.

Nissan Juke Kullanıcı yorumu

Juke ile bir hafta sonu vakit geçirme fırsatı buldum. Ama hayatımda bindiğim en kötü, yeni araçlardan bir tanesiydi. Bir araba ne kadar kullanışsız olabilir diye bir çizim yapsanız karşınıza juke çıkar diye düşünüyorum. Tasarımcılarının bu aracı tasarlarken ne düşündüklerini merak ediyorum doğrusu. Benim kullandığım Juke 2016 model Dci (dizel) motorlu olanıydı. Sürüş testine gelmeden önce araç hakkında biraz konuşalım. Şimdi direksiyona oturduğunuzda ön kaputun sizden daha geniş yer kapladığı hissine varıyorsunuz. Yani ben bu arabayı sürerken önünü bir yere takmadan nasıl gideceğim hissine kapılıyorsunuz. Juke'un içine oturduğunuzda yan camlar biraz yukarıda kalıyor. Yani çevreye tam hakimiyet kuramıyorsunuz.  Orta konsol ise tam bir facia. Araçta usb ve aux giriş bölümü heralde en zor nerede ulaşılır diyerek tasarlanmış. Yukarıdaki fotoğrafta aux ve usb giriş yerini bulabilecekmisiniz bakalım. Neyse aracı çalıştırdıktan sonra Dci motorun o kendine has sesi hemen geliyor. Aracı bulunduğu yerden çıkarmak için geri vitese taktığımda ekranda arka görüş kamerası 3-4 saniye sonra belirdi. Yani geri vitese taktığınızda eğer geri görüş kamerası ile gidecekseniz bir kaç saniye beklemeniz gerekli ki manevra yapın. Geri manevram bittikten sonra vitesi ileri aldığımda ekran 3-4 saniye sonra kapandı. Şehir içi biraz deneyim diye caddelerde biraz dolaştım. Motor gücü aracın kasasıyla orantılı. Yani güçsüz kalmıyor ve yokuş kalkışlarında çabuk ivmeleniyor. Kasislerden geçerken amortisörlerinin sert olduğundan dolayı bira gürültülü oluyor. Aracı birazda yüksek hızlarda denemek için otobana çıktım. Vtes 6 ileri manul olduğundan dolayı motoru çok fazla yormuyor. Bu güzel bir şey. Hatta 150 - 160 kilometre hızlara Juke kolaylıkla çıkabiliyor. Ama virajlarda yol tutuşunun düşük olduğunu söylemeliyim. Nissan Juke şehir içi yakıt tüketimi 8 litre, şehir dışı ise 5 litre olarak ölçülüyor. Benzinli motorlarda ise şehir içi 10, şehir dışı 7 litre olarak ölçülmüş. Arabayı park ettikten sonra arka koltukları dikkatimi çekti. Şoför koltuğunun poziyonunu bozmadan arka koltuğa oturduğumda dizlerim ön koltuğun arkasına baskı yaptı. Yani  koltuk mesafesi o kadar dar ki dizleriniz sıkııyor. Ayrıca araç yanlardan biraz basık. Bu da arka iki kişinin bile sıkışık bir vaziyette oturmasına neden oluyor. Heralde bu arabayı yaparken arkaya kimsenin oturmayacağı düşünülerek yapıldı. Bagajı için de pek bir şey beklemeyin. Yani bir valiz bir de küçük çanta, fazlasını hayal etmeyin çünkü bagajı çok dar. 

Nissan Juke Alınır Mı?

Kullandığı motorun sağlamlığı şühe götürmez bir gerçek. Ancak Juke gerçekten başarısız bir araç: Kullanıcısı açısından oldukça zorluklar çıkarıyor. İç mekanının sıkıcı olduğunu söylemeliyim. Hani bir arabanın içerisine oturduğunuzda zevk alırsınız ya. Juke'dan bunu beklemeyin, tam tersine çok sıkılacağınızı bilin yeterli. Bana göre alınmayacak bir otomobil. Dacia Stepway bile daha kullanışlı dersem beni linç etmezsiniz umarım. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE