BMW 7.40 LD xDrive Nasıl Araba? Kullanıcı Yorumu

BMW'nin lüks sınıf için ürettiği 7 serisinin en dolu paketi olan 7.40 xDrive test etme fırsatı buldum. Araba gerçekten şahane peki ya BMW 7.40 LD xDrive nasıl bir araba? Alınır Mı? Kullanıcı Yorumu nedir
Öncelikle elime geçen bu aracın 2019 model olduğunu hatırlatmakla yazıma başlayım. Aracın internet fiyatı şuan 2020 ocak ayı itibariyle 1 milyon 700 bin lira civarında. Yani oldukça pahalı bir otomobil. BMW 7 serisinin F segmenti, yani ultra lüks sınıf olduğunu hatırlatmakta fayda var. Aracın teknik özelliklerinden kısaca şöyle bir bahsedecek olursak. Akıllı dört çeker tam otomatik şanzımana sahip. Zaten bu lükslükte bir otomobilin manuel olması düşünülemezdi. 3 litre hacimli 4 silindirli dizel dizel motoru 320 beygir 680 Nm tork güç üretiyor. Bu güç altınızda her şeyi ezebilecek bir tank olduğu hissine kapılmanızı sağlıyor. 
BMW 7.40 LD xDrive arkadan görüntüsü


Bmw 7.40 LD Xdrive Nasıl Bir Araba

Aracın incelemesine geçmeden önce biraz donanım özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Araçta daha önce hiç duymadığımız teknolojiler mevcut. Örneğin arka koltuk kafalıkları insanın başının etrafını saracak şekilde katlanabiliyor. 4 bölgeli dijital klima, arka koltuk havalandırma, masaj yapan koltuklar, ahşap kaplama, güneş ışınlarını kıran camlar gibi pek çok özelliği bulunuyor. Zaten bu kadar parayı veren kişi aracında mutlaka büyük konfor ister. Ben aracın içerisine oturduğumda sanki farklı bir dünyaya geçmiş gibi his uyandırdı bende. Her şey rahatlık ve lüks için yapılmıştı. Aracın direksiyon simidi ve koltuklarında birinci sınıf hakiki deri kaplama kullanılmış. Ancak bu kadar özellik olmasına rağmen içerisinde sadelikten yana tercih kılınmış. Pek çok konfor donanımının aracın multimedya ekranından kontrol edilebildiğini söyleyim. Arka tarafında ise makam oturacağı düşünülerek her türlü şey düşünülmüş. Ama bana göre ekranları büyütebilmek adına kafalıklara sonradan taktırılmış gibi duran arka koltuk ekranları pek olmamış. Daha başka bir şey düşünülebilirdi gibime geliyor. 
BMW 7.40 LD Xdrive içinden bir görüntü. otohocam.com tarafından çekilmiştir.

BMW 7.40 LD xDrive Kullanıcı Yorumu

Bu canavar ile bir gün geçirme fırsatı buldum. Yazımın başında belirttiğim gibi aracın içerisine oturduğunuzda resmen boyut değiştiriyorsunuz. Lüks dünyanın kapıları sizin için açılıyor. Ancak bu araca sahip olmak isterseniz mutlaka sürücü koltuğuna oturmanız gerekli. O kadar güçlü bir motorun bu kadar sessiz olması beni şaşırttı doğrusu. Araçla seyir halindeyken duyabildiğiniz tek şey sessizliği uğultusu. Şehir içerisinde biraz tur atarken herkesin dönüp bana bakması hoşuma gitmedi değil. O büyük cüssesine rağmen yokuşlarda sıkışık trafikte yılan gibi kıvrılıyor. BMW tüm kalitesini konuşturmuş diyebilirim. Ancak ben yüksek süratlerde aracın performansını daha çok merak ettiğim için hemen otobanda aldım soluğu. Vites geçişlerini hiç hissettirmeyen BMW 7.40 200 km/s hıza eriştiğinde sanki diğer arabalarda 50 - 60 gibi hızlarda gidiyormuş hissi uyandırıyor. O kadar yüksek hızlarda bir araba içerisine hiç ses almaz mı? Yok hala sessiz bir ortamda yolculuk yapıyordum. Virajlarda ise dört çekerin avantajı daha çok yaşanıyor. Çok kesin virajlarda yüksek hızla dönüş yapabilen bir canavar. 
BMW 7.40 LD Xdrive Arka Koltuklarından bir görüntüsü


BMW 7.40 LD xDrive Alınır Mı?

Özellikle makam arabası için genelde Audi veya Mercedes kullanılır. BMW 7.40'ın daha çok genç patronlara hitap ettiğini söyleyim. Farklı olmak için alınabilir gibi geliyor bana. Heleki bu denli büyük bir canavarın şehir içinde 7 litre yakıt tükettiğini bilmek alınması için ayrı bir sebep. Diğer piremium arabalardan hiç bir farkı yok. BMW'nin asi ruhunu temsil etmek isterseniz sizde alabilirsiniz diyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE