Alfa Romeo 166 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Alfa Romeo 166 büyük bir araba. Tasarım olarak ilginç olduğu için farklı olmak isteyenler 166'ya yönelebiliyor. Peki Alfa Romeo 166 nasıl bir araba? Alınır mı? Kullanıcı Yorumu nedir? sorularına cevap arayacağız. 


Alfa Romeo bir araba ürettiği zaman piyasaya ilk çıktığında ne kadar güzel ve yakışıklı bir araba denilir. Ancak yıllar geçtikçe aslında o beğenilen arabanın çirkin olduğu düşünülür. Ancak 166 öyle bir araba değil. Doğuştan çirkin yapılmış bir araba. Motor kaputunun ortadan uzayan burnu aynı bir çirkin ördek yavrusu gibi. Arkadan bakıldığı zaman ise tipik alfa işte. İnce uzun arka stop farları. Bu tasarım 2003 yılında bir makyajla düzeltilmiştir. Ancak geç gelen bu değişim aracın ömrünü uzatmamış, 2005 yılında sonlanmıştır.

Alfa Romeo 166 Nasıl Bir Araba

Alfa Romeo 1998 yılında büyük, hızlı, donanımlı ve yüksek performanslı 166'yı piyasaya süreceğini açıkladı. Piyasa'da git gide daha fazla pay alan passat ve mondeo ile yarışmak isteyen Alfa daha performanslı ve donanımlı 166 modeliyle yer aldı. 166, 2.0, 2.5 ve 3.0 litre hacimli benzinli motorlarıyla satıldı. 

Alfa Romeo 166 Kullanıcı Yorumu

Aracın içerisine oturduğunuz zaman, devasa iç mekan hemen kendini belli ediliyor. Aracın neredeyse her parçası elektronik. Benim kullandığım 166'nın motor hacmi 2.0'dı. 150 beygirlik bu motor araca yetiyor. Ancak daha fazla performans beklentiniz varsa yüksek hacimli motorlara yönebilirsiniz. Yol tutuşu güzel, 120 km/s hızlarla keskin virajlarda iyi bir yol tutuşu var. 180 km/s hıza zorlanmadan çıkabiliyor. Aracın yakıt tüketimi ise tam bir facia şehir içinde 14 litre şehir dışında 10 litre yakıt tüketimi var.

Alfa Romeo 166 Alınır Mı

Alacağınız Alfa Romeo 166'yı muhtemelen daha önce yollarda hiç görmediniz. Çünkü tutulmayan bir araba. Pazar payı düşük olduğu için yedek parçacılarda parçasını getirmiyorlar. Olan parçaları da oldukça pahalı. Hele ki kaporta aksamında bir parça lazım olursa bulmak büyükşehirlerde bile samanlıkta iğne aramaya benzer. Diğer bir husus ise aracın çok fazla elektronik aksamla donatılmış olması. Sürekli bir yerlerinden elektrik arızası veriyor. Yolda kalma olasılığınız çok yüksek. Tüm etmenler ele alındığında Alfa Romeo 166 yürütülmesi en maliyetli arabalar içerisinde yer alıyor.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE