Alfa Romeo 75 Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları


Dünyanın en yakışıklı arabalarını ürettiği var sayılan Alfa Romeo'nun 75 modeli nasıl bir araba? Alınır mı? gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Alfa Romeo 75 Kullanıcı yorumları da yazımızda olacak.
Alfa Romeo ilk araba ürettiğinden 75 yıl sonra, yani kuruluşunun 75. yılına özel bir model piyasaya sürdü. Bu araç özel bir araç olduğu için özellikleri de farklı olmalıydı. Alfa Romeo 75, 1988 yılında ilk kez üretildi ve 1992 yılına kadar üretilmeye devam edildi.

Üretildiği ilk yıllarda 2.0 Twinspark motoruyla 150 beygir güç üretiyordu. Bu zamanına göre en güçlü otomobillerden bir tanesiydi. Zaten hız ve performans meraklıları da Alfa Romeo 75 almak için tüm dünyada sıraya girmişti.
Türkiye'de ise 1990 yılında satışa sunulmaya başlanmıştır. Ancak yurt dışından getirilmiş 1988 ve 1989 modellerine de rastlamak mümkündür. Türkiye'de satılan modelleri 4 silindirli olmasına rağmen, özellikle İtalya'da V6 motorlar ile de satılmıştır.

Alfa Romeo 75 Kullanıcı Yorumu

Klasik araç meraklısı bir arkadaşımdan rica etmem üzerine bir Alfa Romeo 75 kullanmak imkanı buldum. Aracın bana göre çirkin olan bu aracın içerisine oturduğumda genişliğini hemen fark ettim. Zaten D segmenti bir otomobil olduğunu söylemeden geçmeyim. Bir an önce 150 beygirlik motorunun performansını denemek istiyordum. Bu sebeple otobanda kısa bir gezintiye çıktım. Aracın motoru kasa ile çok uyumlu. Şehir içi kalkışlarda araba hiç zorlanmıyor. Ara hızlanmaları oldukça başarılı. Otobana geldiğimde araba ile bir hız denemesi yapmak istedim. Gaza köklediğimde rahatlıkla 180 km/s hıza çıktı ve daha da fazla çıkardı. Ancak aracın yaşından ötürü hemen hızımı azaltmak durumunda kaldım. Twinspark motorun sesi insanı adeta kendinden geçiriyor. Yakıt tüketimini ise şehir içinde 14 litre şehir dışında 10 litre olduğunu söylemeliyim. 

Alfa Romeo 75 Alınır Mı? 

Eğer farklı ve güçlü bir araca sahip olmak istiyorsanız ve maddi durumunuz el verişli ise alabilirsiniz. Çünkü ne kadar fazla güç o kadar fazla sorun mantığını unutmayın. Alfa Romeo 75'in yedek parça fiyatlarının pahalı olduğun söyleyim. Ayrıca yedek parçalarını bulmakta zorlukta yaşayabilirsiniz. Sonuçta en yenisi bundan 24 yıl önce üretilmiş bir arabadan bahsediyoruz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE