Alfa Romeo 155 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı yorumları

Alfa Romeo'nun ilk olarak 1992 yılında piyasaya sürdüğü ancak istediği satış rakamlarına ulaşamadığı için üretimini 1998 yılında sonlandırdığı Alfa Romeo 155 nasıl bir araba? Alınır mı? Peki kullanıcı yorumları nedir? Sorusuna cevap arayacağız.

Alfa Romeo 155'in tasarımına baktığınızda Fiat Tempra çizgilerini taşıdığını sizde göreceksiniz. Çünkü 115 ve Tempra aynı platform üzerinde üretilmiş iki otomobil. Ancak motorları birbirinden tamamen farklı iki araba olduğunu unutmayın. İnsanlar arasındaki 2.0 motorlu Tempra'nın tüm motor parçalarının Alfa Romeo 155 ile uyumlu olduğu söylenir. Bu yanlıştır. bazı parçalar uyumlu olmasına rağmen çoğu motor parçası uyumlu değildir. 

Alfa Romeo 155 Nasıl Bir Araba?

Alfa Romeo 155'in ülkemize gelen versiyonlarda 2.0 TS (Twinspark) motor kullanılmıştır. Bu motor zamanına göre 142 beygir ve 190 Nm tork gibi devasa bir güç üretmektedir. Ayrıca donanım olarak hidrolik direksiyon, dijital klima merkezi kilit gibi özelleri mevcuttur. Fiyat/donanım ve performans açısından bakıldığında Alfa Romeo 155 alabileceğiniz en ucuz araba gibi duruyor.

Alfa Romeo 155 Kullanıcı Yorumu

155 ile bir gün geçirdim. Aracın içerisine oturduğumda geniş mekan ilk dikkatimi çeken nokta oldu. Kontağı çevirdiğimde Twinspark motorun sesi kulakta hoş bir nida bırakıyor. Şehir içerisinde performansı ortalamanın üzerinde diyebiliriz. Dik bir yokuşta durup kalktığımda arabanın zorlanmadan ivme kazanması hoşuma gitti. Biraz uzun yol deneyimi yaşamak adına Alfa Romeo 155 ile otobana çıkmaya karar verdim. Gazı köklediğimde 160 kilometre hıza hiç zorlanmadan çıkabildi. Aslında biraz daha bassam 200 km/s hızı devirirdi diye düşünüyorum. Ama altımdaki arabanın 25 yaşını geçtiğini düşününce bundan vazgeçtim. Aracın klimasını açtığımda pek bir bayılma olmadı. Ayrıca kliması içeriyi kısa sürede buz gibi yapabildi. Yakıt tüketimi ise 2.0 motor için şehir içinde 14, şehir dışında 9 litre civarında. 1.6 motorlu olanların ise bir litre daha fazla yaktığını ekleyelim. Bu sebeple bir alfa Romeo 155 almak isterseniz, 2.0 motor ilk tercihiniz olsun. 

Alfa Romeo 155 Alınır Mı?

Ben arabadan performans olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim. Donanım olarakta bu fiyatlara sunabileceğinin en iyisini sunuyor gibi duruyor. Ama iş satın alma kısmına gelince, aracın piyasada ciddi bir yedek parça sıkıntısı var. Motor aksamı daha kolay bulunmasına karşılık, kaporta aksamındaki parçaları bulmak samanlıkta iğne aramaya benziyor. Ayrıca piyasada parçalarının az olması sebebiyle aşırı pahalı olduğunu söyleyebilirim. Mesela kardeşi tempra'nın sağ dikiz aynası 70 lira ilen Alfa Romeo 155'in sağ dikiz aynası 300 liraya satılmakta. Bunu sizde internet araştırmasıyla görebilirsiniz. Sahibiyle konuştuğumda 1.6 ve 2.0 motorların kronik olarak yağ eksilttiğini söyledi. Yakıt olarakta tatmin etmiyor. Bu etmenleri bir araya getirdiğimizde Alfa Romeo 155'in dar gelirli birisi tarafından alınması pek mantıklı gelmiyor. Ancak maddi durumunuz el verir ben farklı bir arabaya binmek istiyorum derseniz alınabilir. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE