Jant Temizleyici Sprey Nasıl Kullanılır?

 Otomobillerimizin jantları zamanla pas, balata tozu ve diğer etkenlerden dolayı kirlenir ve bildiğimiz suyla çıkmaz. 

Aracınızla seyir halindeyken her frene basmanızda, fren balatası disklere sürtünür. Bu sürtünme sonucunda balata tozları aşırı ısınır ve jantlara yapışır. Ayrıca jantlar sürekli olarak su ile temas ettiği için üzerinde korozyon meydana gelir. Sebep ne olursa olsun jantlarda oluşan bazı lekeler normal yıkama ile çıkmaz. 

Jantları temizlemek için "jant temizleyici spreyler" vardır. Jant temizleyici sprey jantta bulunan balata tozu, pas lekesi ve korozyonu temizler ve jantların olabildiğince yeni görünmesini sağlar. Piyasada pek çok marka jant temizleyici bulunmaktadır. Ancak reklam olmaması amacıyla en kaliteli jant temizleyici markasını burada açıklamayacağız. Ama genel olarak tüm temizleyici spreyler aynı işi görmektedir.

İlginizi Çekebilir : Yakıt Enjektör Temizleyici Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Jant Temizleme Spreyi Nasıl Kullanılır?

Sprey çok etkili bir maddeden yapıldığı için kullanmadan önce bir gözlük takmanızı tavsiye ederim. Spreyin bildiğimiz tuz ruhu gibi insanın gözlerini yakan bir madde olduğunun bilincinde olun.

1. Adım : Aracınızın jantlarının kuru olduğundan kesinlikle emin olun. Ardından jant temizleme spreyini en az 1 metre uzaklıktan janta püskürtün.

2. Adım : Püskürtme sonrasında en az 2, en fazla 4 dakika kadar bekleyin. Çok fazla bekletmeniz spreyin içerisindeki güçlü kimyasalın jantın esas rengini bozmasına neden olabilir. 

3. Adım : Bekledikten sonra aracınızın jantlarını varsa basınçlı su, yoksa hortum yardımıyla güzelce yıkayın. Ardından köpükleyin ve fırçalayın. Daha sonra tekrar durulayın.

Sonuç olarak jantlarınızın temizlendiğini göreceksiniz.  

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE