Yakıt Enjektörü Temizleyici Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Otomobillerimizde bulunan her parçanın bir kullanım ömrü vardır. Ancak doğru ve zamanında yapılan bazı bakımlar parçaların ömürlerini uzatır.

Yakıt enjektörleri, motora yakıt püskürten parçalardır. İçlerinden sürekli olarak yakıt geçtiği için, yakıt içerisinde bulunan tortu ve kir kalıntıları enjektörleri zamanla tıkar. Tıkanan enjektörler doğru miktarda yakıt püskürtemez. Bu da aracınızın motor performansının düşüp, yakıt tüketiminin artmasına neden olur. 

Yakıt enjektörleri ucuz parçalar olmadığı için bir hava filtresi veya buji gibi sürekli değiştirilen parçalardan değildir. Bu sebeple yakıt enjektörlerinin ömürlerini uzatmak için "enjektör temizleyici" sıvılar bulunur. Enjektör temizleyici "Poliizobütilen" adı verilen bir maddeden yapılırlar.

Yakıt Enjektörü Temizleyici Nasıl Kullanılır?

Piyasada pek çok marka yakıt enjektör temizleyici satılmaktadır. Bu yazıda en kaliteli ve iyi yakıt enjektörü temizleyici markasını yazmayacağız. Ancak kullanımı hakkında bilgi vereceğiz. Yakıt enjektör temizleyiciyi uygun bir benzin istasyonunda uygulamanız daha iyi olacaktır.

1. Adım : Aracınızın benzin deposunu olabildiğince boşaltın. Mümkün olan en az derecede yakıt kalsın. 

2. Adım : Yakıt enjektör temizleyiciyi alın ve etiketinde bulunan talimatlara göre aracınızın yakıt deposuna boşaltın. Miktar aracınızın yakıt deposunun büyüklüğüne göre değişebilir.

3. Adım : Ardından aracınıza çeyrek depo yakıt alın ve motoru en az 10 dakika rölantide çalıştırdıktan sonra, aracınızı 2500 ile 3000 devir (RPM) arasında 10 dakika kullanın. 

Yakıt Enjektörü Temizleyici Ne Kadar Sürede Bir Kullanılır?

Enjektör temizleyicinin aslında bir kullanma aralığı yoktur. Eğer markasız yakıt alıyorsanız enjektörleriniz daha kısa sürede tıkanır. Eğer markalı ve kaliteli yakıt alıyorsanız daha uzun sürede tıkanacaktır.  Bu sebeple aldığınız yakıtın markası enjektör sağlığı için çok önemlidir. Ancak yine de ucuz yakıt kullanıyorsanız her 15 bin kilometrede, kaliteli yakıt kullanıyorsanız 30 bin kilometrede bir yakıt enjektörü temizleyici kullanmalısınız.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE