Honda Civic Ef (1987 - 1991) Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Türkiye'nin en çok satılan otomobil markalarından birisi olan Honda'nın 1987 ile 1991 yılları arasında üretmiş olduğu Civic EF nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Japon otomobilleri her zaman uzun ömürlü olmalarıyla meşhur. Civic'te Türkiye'de her zaman en çok tutulan otomobil modellerinden bir tanesi olmuştur. İlk olarak 1972 yılında üretilen Civic'in dördüncü nesli EF kasa olarak bilinen kasası 1987 yılında Türkiye'de satılmaya başlamıştır. 1992 yılında ise beşinci nesil Civic satışa sunulmuştur. 

Honda Civic EF (1987 - 1991) Nasıl Bir Araba?

Civic'in bu kasasının satışa sunulduğu ilk günleri hatırlıyorum da ondan daha güzel bir araba yoktu piyasada. Yolda bir tanesini görünce of arabaya bak diye arkadaşlarla birbirimize seslenirdik. Civic EF'de donanım paketleri olarak DXiELEXGLEsSi ve Shuttle vardır. En full donanımında "klima, hidrolik direksiyon, dört cam otomatiği ve elektrikli aynalar" gibi özellikler bulunmaktadır. Sedani hacthbak ve 3 kapılı hatchback kasası vardır. Türkiye'de tamamı benzinli olmak üzere 3 farklı motor seçeneği ile satılmıştır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak

1.4 Benzinli : 90 beygir ve 115 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketimi var. motorda 16 valf bulunmaktadır. LPG ile tam uyumlu bir motordur.

1.5 Benzinli : 90 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9, şehir dışında ise 5.8 litre yakıt tüketmektedir. En çok tutulan motor hacmine sahip olan Civic EF budur. LPG ile tam uyumludur. Ayrıca bazılarında karbüratör yerine enjeksiyonlu motor kullanılmıştır.

1.6 Benzinli : 109 beygir ve 150 Nm tork güç üretmektedir. Yüksek performans isteyenler tarafından tercih edilebilecek bir motordur. Şehir içi 10, şehir dışı ise 7 litre yakıt tüketmektedir. 1.6i adında enjeksiyonlu motorsa sahip olanları da vardır.

Honda Civic EF (1987 - 1991) 

Bunlardan sedan olanlarından bir tanesine 3 yıl boyunca sahip oldum. Ön göğüs ve kapı kollarında yumuşak malzeme kullanılmış. İçerisi oldukça geniş bir otomobil. Koltukları falan bana her oturmamada çok rahat gelirdi. Arka diz mesafesi güzeldir. Şehir içinde performansı çok güzel. Yokuşlarda kolayca ivmelenebiliyor. Kliması arabanın içini kısa sürede hemen soğutuyor, ama eski sistem klima olduğu için sürekli bakım yapılması gerekiyor. Ben kullandığım süre boyunca hiç bir zaman yedek parça sıkıntısı çekmedim. Ha parçaları her Japon aracında olduğu gibi biraz pahalı. Ama öyle kolay kolay parça istemiyor. Kaporta aksamında far gibi şeyler kırıldığı zaman hurdacılardan çıkma alırdım. Honda Civic EF ile defalarca uzun yola çıktım ve bir kere bile beni yolda bırakmadı. Tam bir sorunsuzluk abidesi. Uzun yolda 150 km/s hızlara kadar kolaylıkla çıkıyor. Altı yere yakın olduğu için yol tutuşu güzel. Ama köy yollarında ve yüksek kasislerden geçerken bazen altı yere değiyordu. Bana göre zamanında üretilmiş en yakışıklı otomobil diyebilirim. 

Honda Civic EF (1987 - 1991) Alınır Mı?

Bugün alacağınız en yeni EF kasa Honda Civic yaklaşık 20 yaşında olacaktır. Tamam zamanına göre çok sağlam ve kaliteli bir otomobildir ama parçalarında bir kullanım ömrü vardır. Aldığınızda ufak tefek masrafları mutlaka olacaktır. Ayrıca bu arabalar gençler tarafından çok rağbet gördüğü için pek çoğu hor kullanılmıştır. Temizini bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şeydir. Diyelim ki temiz bir tanesini buldunuz. O zaman gözünüz kapalı alabilirsiniz. İkinci el piyasası çok kötü değildir. Yedek parçaları kolay bulunabiliyor. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE