Tata Manza Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Hintli otomobil üreticisi Tata tarafından, 2012 yılında Türkiye'de satılan modeli Manza nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Tata, sadece Hindistan'ın değil dünyanın en büyük sanayi devlerinden bir tanesidir. Özellikle ticari araç üretiminde Mercedes ile ortak yatırımları olmuştur. Tata'nın otomobil bölümü bir dönem Türkiye'de de satılmıştır. 

Tata Manza Nasıl Araba?

Tasarım olarak bana göre en çirkin arabalardan bir tanesi. Ancak Hintli otomobiller zaten çirkinliği ile meşhurdur. Manza, Türkiye'de sadece 1.4 benzinli motor seçeneği ile satılmıştır. "Aura 1.4 Safire, Ignis 1.4 Safire" olmak üzere iki farklı donanım paketi vardır. Özellik olarak "ABS, klima, iki hava yastığı, elektrikli camlar ve hidrolik direksiyon" gibi donanımları vardır. 1.4 litrelik motoru 90 beygir ve 122 Nm tork güç üretiyor. Ayrıca LPG ile çok uyumlu bir motor. Tata Manza'nın 5 ileri manuel vitesli seçeneği olup otomatik viteslisi yoktur. 

Tata Manza Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık bir 6 ay falan Tata Manza sahibi oldum. İlk olarak bu arabayı kıyaslayacaksanız rakipleri olan Linea ve 301 gibi otomobillerle karşılaştırın. Tata manzanın içi oldukça geniş bir otomobil. Bagaj hacmi ise 460 litre. 1.4 motorunun performansı güzel. Şehir içinde ivmelenmesi fena sayılmaz. Motor ve yol sesini içeriye fazla almyor. Bana göre emsali olan arabalarla aynı özellikleri sunuyor. Uzun yol ve yüksek performansına gelecek olursak, yol tutuş olarak kendisinden beklemediğim derecede üstün bir yol tutuşu var. 

Tata Manza Alınır Mı?

Şimdi 2012 model bir Linea, 301 gibi arabaların fiyatına bakın, bir de Tata manza'nın fiyatına bakın. Aralarında hemen hemen yarı yarıya fiyat farkı var. Ayrıca aldığınız araba rakiplerinden hiç eksiği olan bir model değil. Yedek parçaları büyük şehirlerde bulunabiliyor. Ama küçük şehirlerde sıkıntılı olabilir. Manza'nın ikinci el piyasası ise çok zayıf. Eğer alacaksanız ucuza alır ucuza satar mantığında olmalısınız. 

otohocam.com

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Manza almayı düşünüyorum ama kararsızım

BU YAZIYA YORUM EKLE