Skoda Scala Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Skoda tarafından bu yıl ülkemizde satılmaya başlanan yeni model olan Scala nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Daha önce B+ segmentte Rapid ile istediği satış rakamlarını yaklayamayan Skoda, "2018 Paris tomobil Fuarında" yeni bir modeli tanıttı. 2020 yılında ise tüm Avrupa ile birlikte Türkiye'de de satışa sunuldu. Scala, ne hacthback ne de stationwagon bir otomobildir. Pazarda konumlanması golf, leon ve astra ile rekabet edebilmektir.

Skoda Scala Nasıl Bir Araba?

Scala, rakipleri olan golf ve leon'a göre daha uzun dingil mesafesine sahip bir otomobildir. Zaten dışardan ilk görüldüğünde stationwagon bir görütüsü vardır. 3 farklı motor seçeneği ve "elite ve premium" olmak üzere 2 farklı donanım paketiyle Türkiye'de satışa sunulmuştur. Premium donanım paketinde  6 hava yastığı, ABS, ESP, sürücü yorgunluk tespit sistemi, led farları, E-call acil durum çağrı sistemi, ESC, 8 hoparlör, hız sabitleyici, yağmur sensörü ve çift bölgeli klima gibi pek çok özelliği vardır. Scala teknik özelliklerine göz atacak olursak;

1.0 TSI benzinli : 3 silindirli olan bu motorun iki çeşidi vardır. 1.'si  95 beygir ve 175 Nm tork güç üreten motordur. 5 ileri manuel vites seçeneği ile satışa sunulmuştur. 

İkincisi ise 115 beygir ve 200 Nm tork güç üreten motordur. 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzıman seçeneği vardır. Şehir içi 6.5, şehir dışı ise 4.5 litre yakıt tüketimi var.

1.5 TSI : 4 silindirli olan bu motor 150 beygir ve 250 Nm tork güç üretiyor. 6 ileri manuel ve 7 ileri otomatik DSG şanzıman ile satışa sunuluştur. Şehir içinde 9, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketimi var.

1.6 TDI : 4 silindirli dizel motor 115 beygir ve 250 Nm tork güç üretiyor. 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzıman seçeneği vardır. Şehir içinde 6.5 şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketiyor.

Skoda Scala Kullanıcı Yorumu

Bugün bir Scala'yı test etme fırsatı buldum. Birinci olarak aracı gördüğümde önce stationwagon sandım. Ama aslında hatchback ve sw arasında bir yerlerde olmuş. Arkası bir hb otomobile göre oldukça uzun. Ön göğüste ve torpidoda kaliteli bir malzeme kullanıldığı hemen göze çarpıyor. Ancak ortada bulunan ekran sanki emanet gibi duruyor. Biraz daha estetik olabilirdi diye düşünüyorum.  1.0 TSI motor gayet performanslı. Şehir içinde ara hızlanmaları falan çok güzel. Yüksek hızlarda yol tutuşunu sevdim. Yan rüzgarlardan etkilenmiyor. Ayrıca motor sesini de içeriye hiç almıyor desek yeridir. 

Skoda Scala Alınır Mı?

Piyasada yeni bir model olduğu için kronik sorunları falan var mı hiç bilinmiyor. Ama Skoda'nın kaliteli otomobiller ürettiği bilinen bir gerçek. Bana göre çocuklu aileler tarafından tercih edilebilecek bir otomobil. Bagajına dünyaları sığdırabiliyorsunuz. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE