Honda Accord (1990 - 1993) Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

 Honda'nın D segmenti otomobili 1990 -1993 yılları arasında üretilen 4. nesil Accord nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Japon otomobil üreticisi Honda'nın üst-orta segment otomobili olan Accord aslında 1976 yılında üretilmeye başlamıştır. Ancak Türkiye'de satışı 1983 yılında kısıtlı olarak başlamıştır. 1989 yılında ise dördüncü nesil ile devam etmiştir.

Honda Accord (1990-1993) Nasıl Bir Araba?

1990 yılında satışa başlanan 4. nesil Honda Accord, Türkiye'de 2.0 litre hacminde 133 beygir ve 165 Nm tork güç üreten motoruyla yer almıştır. Accord'un şehir içinde 12, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketimi var. 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzımanlı vites seçenekleri var. Sadece EX donanım paketiyle plazalarda yer alan Accord'un "ABS, Klima, otomatik camlar, elektrikli koltuklar ve hidrolik direksiyon" gibi özellikleri vardır.  4. nesil accord üretildiği zamanlarda en lüks otomobillerden bir tanesiydi. Onda olan özellikler sadece premium markaların bazılarında vardı. 

Honda Accord (1990-1993) Kullanıcı Yorumu

Uzun yıllar boyunca bu accord'un hayranı olmuştum. Ve sonunda bir tane alarak 2 yıl boyunca kullandım. Daha içine oturduğunuz anda çok kaliteli bir otomobilin içinde olduğunuzu anlıyorsunuz. İçerisi çok geniş, ön tarafa bir koltuk daha koysalar olurmuş diyordum bazen kendi kendime. Ben koltukları kendime göre ayarladığımda ki boyum 1.80 olması  rağmen arka diz mesafesi baya bir kalıyordu. 2.0 litre hacimli 133 beygirlik motoru çok performanslı. Şehir içinde ara hızlanmalarda ve yokuşlarda ivmelenmesi çok güzel. Ön göğüs torpidosu ve kapı kollarında yumuşak kaliteli bir malzeme kullanılmış. Her haliyle premium bir otomobil. 4 ileri otomatik vites geçişleri çok sarsıntısız ve yokuşlarda santim geriye kaydırmıyor. Accord ile defalarca uzun yola çıktım. Ondan sonra kullandığım çoğu arabadan ondan aldığım rahatlığı alamadım. Ankara'dan Antalya'ya giderken kliması içeriyi buz gibi yapardı. eşim çocuklarım ve ben rahat rahat yolculuk yapardık ve hiç yorulmazdık. Son hız testi için çok defa gazı kökledim ve 220 km/s hız yapmışlığım bile var. Yüksek hızlarda bile yol tutuşu harika. Nice arabaların çok yavaşladığı virajlarda accord yüksek hızlarda dönerdi. Araba hızlandıkça yere yapışırdı adeta. 

Honda Accord (1990-1993) Alınır Mı?

Bir gün olursa tekrardan 4. nesil bir Honda Accord yeniden alacağım. 2 yıl boyunca bana bir kere bile arıza çıkarıp yolda bırakmadı. Çok sağlam bir motoru var. Yedek parça sıkıntısı büyük şehirlerde yok. Küçük yerlerde ise internet üzerinden kolaylıkla sipariş edilebiliyor. İkinci el piyasası biraz yavaş. Ama bana göre Accord alınıp, rahat rahat binilecek bir otomobil. Bu fiyatlara bence alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesi diyebilirim.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Bu yorum yazar tarafından silindi.
BU YAZIYA YORUM EKLE