Ford Sierra Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Ford'un arkadan çekişli otomobili olan Sierra nasıl bir araba alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Ford, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesidir. 2 farklı çeşit otomobil üretmektedir. Bunlardan bir tanesi Avrupa pazarı, diğeri ise Amerika pazarıdır. Bu iki pazar için ürettiği otomobiller tamamen birbirinden farklıdır. Sierra, daha çok Amerikan tarzı bir otomobil olup, Avrupa pazarında da satılmış bir modeldir.

Ford Sierra Nasıl Bir Araba?

Ford'un Mondeo'dan önceki modeli olan Sierra ilk olarak 1982 yılında tanıtıldı ve 1983 yılında satışa sunuldu. Tüm Avrupa ile birlikte Türkiye'de de satılmaya başlandı. Sierra'nın en öne çıkan özelliği arkadan çekiş ve dört çeker (Türkiye'ye gelmedi) aktarım sistemine sahip olmasıdır. Donanım olarak hidrolik direksiyon (1990 ve üstü), ön cam otomatiği ve arka kol dayama gibi özellikleri vardır. Ford Sierra teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.6 benzinli : 75 beygir güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında ise 7.5 litre yakıt tüketimi vardır. Sierra'nın kasası göre biraz güçsüz kalıyor. 

1.8 benzinli : 90 beygir güç üretmektedir. Şehir içinde 11.5, şehir dışında ise 8 litre yakıt tüketmektedir. 

2.0 benzinli : Evet geldik efsane Sierra motoruna geldik. 1989 yılından itibaren üretilenleri 125 beygir güç üretmektedir. Performans olarak çok güzeldir.

Ford Sierra Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık 6 ay kadar bir süre 1993 model Sierra sahibi oldum. İlk olarak 2.0 motor tam uyumlu. Şehir içi performansı güzel. Yokuşlarda durup kalkarken ivmelenmesi yeterli seviyede. İçi çok geniş bir otomobil. Ayrıca benim kullandığım en konforlu arabalardan bir tanesi. Arka koltuklarına oturunca kendimi makam arabasında oturuyor sanıyordum. Ama kullanırken dikkatli olmak zorundasınız. Çünkü arkadan itişli olduğu için arkasını savurması çok kolay. Uzun yolda yol tutuşu güzel asfalta yapışıyor resmen. Motor ve yol sesini içeriye rahatsız etmeyecek kadar alıyor. Frenleri güzel, kısa süre içerisinde koca arabayı durdurabiliyor. Ben kullandığım süre zarfında bana hiç bir sorun çıkarmadı. 

Ford Sierra Alınır Mı?

Evet temiz kullanışmış bir ford sierra tabikide alınabilir. Ama alacağınız aracın yedek parçasının her yerde bulunmayacağını unutmayın. Ayrıca ikinci el piyasası da yok denecek kadar azdır. Söylediğim gibi temiz kullanılmış bir tanesi alınabilir.


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE