Fiat Coupe Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Halk Ferrarisi olarak lakap takılmış olan Fiat Coupe nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Fiat Coupe, 1993 - 2000 yılları arasında üretilmiş bir dönem Türkiye'ye de ithal edilmiş bir otomobildir. Dış dasarımını BMW, Rolls Royce gibi otomobillerinde tasarımını yapan Chris Bangle, iç tasarımını ise Ferrari'nin tasarımcısı Pininfarina tarafından yapılmıştır. 

Fiat Coupe Nasıl Bir Araba?

Fiat Coupe'ye ilk baktığınızda Ferrari sanıyorsunuz. Hatta benim kullandığım Coupe'ye sahibi Ferrari logosu takmış. Ama ferrariye göre biraz daha küçük boyutlara sahip. Neyse arabamıza dönecek olursak Türkiye'ye 2.0 litre 16v 139 beygir ve 180 Nm tork güç üreten motorlu versiyonu ithal edilmiştir. Donanım olarak ABS, klima, sunroof, hava yastığı, elektrikli aynalar ve elektrikli camlar gibi özellikleri vardır.  Ferrari gibi motoru arka tarafta değil, geleneksel otomobiller gibi ön taraftadır. 

Fiat Coupe Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşımın sahip olduğu Coupe ile biraz vakit geçirme fırsatı buldum. Dışardan Ferrari'ye benzeyen ama bana göre onun kadar yakışıklı olmayan bir otomobil. Sürücü koltuğuna oturduğunuzda spor bir arabaya oturduğunuzu hemen anlıyorsunuz. Ön tarafının genişliği güzel. Ama tek kapılı olduğu için arka koltuklara, ön koltuklar eğilerek geçiliyor. Çok dar bir arka koltukları var. Diz mesafesi yok denecek kadar az. Aslında arka koltuk hiç koymasalarmış daha iyi olurmuş diye düşündüm. Neyse sürüş testi için Ankara caddelerinde bir tur attım. Motor performansı bana iyi geldi. Yokuşlarda durup kalktığımda ivmelenmesi hoşuma gitti. Birde yolda görenlerin dönüp tekrar bakması hoş oluyor. Fiat Coupe ne kadar yüksek hız yapabiliyor diye otobana çıktım. Gaza köklediğimde 180 km/s hıza çıktı. Aslında daha fazlasını da yapardı ama arabaya güvenemedim. Yol tutuşu orta seviyede diyebilirim. Ayrıca motor ve rüzgar sesinide içeriye bir hayli alıyor. Coupe'de dikkatimi çeken diğer nokta ise içinde trim seslerin çok fazla olmasıydı. Neredeyse her yerinden tıkır tıkır sesler geliyordu. Frenleri başarılı, ani durmaların gerektiği anlarda kısa mesafede arabayı durduruyor.

Fiat Coupe Alınır Mı?

Şimdi Fiat denildiği zaman parça fiyatları ucuz, yedek parçaları her yerde bulunan, servisi bol otomobiller geliyor. Ama Coupe o bildiğiniz Fiatlardan değil. Motor aksamının parçaları belki başka fiat otomobillerinden temin edilebilir. Ama kaporta ve aksesuar aksamında bir parçaya ihtiyacınız olduğunda yurt dışından parça gelmesini beklemek zorundasınız. Bana göre özel bir merakınız yoksa alıp başınıza dert etmeyin derim. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE