Mitsubishi Attrage Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Japon otomobil üreticisi Mitsubishi'nin b segmenti sedan otomobili Attrage nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Mitsubishi tarafından Tayland ve Filipinler fabrikasında üretilen Attrage, Avrupa ve Türkiye pazarında Haziran 2014 yılında satışa sunuldu. Otomobil pazarında Peugeot 301, Fiat Linea, Citroen C-elysse ve Renault Clio Symbol ile rekabet edebilmek amacıyla üretilen bir otomobildir. Ancak istenilen satış rakamlarına ulaşamadığı için piyasaya çıktıktan 1 yıl sonra satıştan kaldırılmıştır ve yerini Mitsubishi Space Star modeline bırakmıştır.

Mitsubishi Attrage Nasıl Bir Araba?

2014 yılında bu arabayı bir Mitsubishi bayisinde incelemiştim. O zaman ilk bakıldığı zaman Honda City'e benzetmiştim. Tasarım olarak o kadar güzel bir otomobil değil. Türkiye'de  80 beygir ve 106 Nm tork gücünde 1.2 litre hacimli motor ile satılmıştır. Şehir içinde 5.6, şehir dışında ise 4.4 litre yakıt tüketimi ile en az yakan benzinli arabalardan bir tanesidir. Attrage, Intense ve Intense Plus olmak üzere iki farklı donanım paketiyle satılmıştır. Manuel vitesin yanı sıra dünyanın en sorunsuz otomatik şanzımanlarından birisi olarak kabul edilen CVT tam otomatik şanzıman seçeneği mevcuttur. İntense Plus donanımda; "ABS, EBD, TCS, BAS, yokuş kalkış desteği (hill holder, sürücü ve yolcu hava yastığı, lastik basınç göstergesi, merkezi kilit, immobilizer, elektirkli dört cam, dijital klima, elektrikli koltuklar ve hız sabitleyici" gibi özellikler bulunmaktadır.

Attrage'da kullanılan motor değişken zamanlı subap teknolojisi mivec motordur. Yani Honda'da kullanılan Vitec motorun aynısının Mitsubishi versiyonudur. Attrage, EuroNcap çarpışma testlerinden 4 yıldız almış bir otomobildir.

Mitsubishi Attrage Arkadan Görünüşü

Mitsubishi Attrage Kullanıcı Yorumu

3 yıldan uzun bir zamandır Mitsubishi Attrage kullanıcısıyım. Aracın 2015 model CVT şanzıman. İlk olarak içinden bahsetmek gerekirse, ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. Koltuklarının süngeri sert ama konforlu. İçerisi rakiplerine göre biraz daha dar. Ama bagajı çok büyük. Tam bir alt-orta aile otomobili diyebilirim. 1.2 litrelik motor araba doluyken biraz hantal kalıyor. Klimasını açınca da motor performansını biraz etkiliyor. Otomatik vites geçişleri sarsıntısız ve sessiz. Zaten mitsubishi sorunsuz otomobiller üretmesiyle ünlü bir otomobil markası. Uzun yol ve yüksek hızlarda performansı güzeldir. 150 km/s hızlarda gayet stabil bir şekilde gidebiliyor. Yol tutuşu rakiplerine göre iyi. Ancak çok fazla bir şey beklemeyin sonuçta B segmenti bir otomobilde olduğunuzu unutmayın. Uzun yolda yan rüzgarlardan etkileniyor. 

Mitsubishi Attrage Alınır Mı?

Bugün ikinci el otomobil piyasasının geldiği durum ortada. Bu fiyatlara bu kadar sorunsuz ve kaliteli başka bir otomobil satılıyorsa hiç düşünmeyin onu alın. Ama Attrage'nin tutulmuyor olması ikinci el fiyatlarının düşük olmasına neden olur. Bu da yeni bir otomobil almak isteyenler için fırsat diye düşünüyorum. Yedek parça sıkıntısı biraz var evet. Ama büyük şehirlerde kolaylıkla temin ediliyor. Ama özellikle kaporta aksamının parçalarının pahalı olduğunu unutmayın. Alıp kâr eder, satarım mantığındaysanız size göre bir otomobil değil. Ama en az 3 yıl binerim satarım diyorsanız alınıp mis gibi binilebilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE