Tofaş Şahin Hararet Sorunu Çözmek

 93 model şahin aracımla geçtiğimiz gün hararet sorunu yaşadım. Tofaş Şahin'in neden hararet yapabileceği konusunda tüm problemleri sizlerle paylaşıyorum.

Aslında şahin, doğan ve kartal aynı motora sahip otomobiller. Bu sebeple bu 3 modelden birisi hararet yapıyorsa sorunlar aynıdır. 

1992 model olan Şahin marka aracımda genelde yokuşları çıkarken hararet ibresi yükseliyordu. Uzun yola çıkacağım için ustamın yolunu tuttum. Ustama gittiğimde aracın conta yaktığını söyledi ve değiştirilmesini gerektiğini belirtti. Conta değiştikten sonra hararet sorununun çözüleceğini düşünürken hala düzelmedi. 

Aracım düz yolda giderken bile hararet yapıyordu hala. İlk olarak radyatör tıkanıklığı düşünüldüğünden radyatör şişletildi. Radyatör sökülmüşken fan müşürüde değişti. 

Tam sorunu hallettik derken, şahin yine hararet yapmaya başladı. Ustama gittiğimde bu sefer boş termostat takıldı. Şahin'i bir daha denediğimde tekrar hararet yaptığını gördük. 

Ustam ikinci olarak devirdaim pompasında bir sorun olabileceğini düşündü ve onu değiştirdi. Ama tekrardan hararet yükselmeye başladı. 

Ustam hortumları kontrol etti ama sorun bir türlü düzelmiyordu. Uzun uğraşlar sonucunda kalorifer hortumunun kalorifer peteğinden delindiğini anladık. Hortum değişti ve sorun bir nebze olsun çözüldü. Ama aracımın harareti yine istediğim yere kadar gelmemişti.

Usta artık iki şey kaldı. Ya hararet müşürü değişecek (bu ucuz ve kolay yol ) ya da motor bloğunda çatlak var dedi. (Bu pahalı ve uzun yol)

Hararet müşürünü değiştirdik ve aracım artık hararet yapmıyordu. Sorunun hararet müşüründen olduğunu anladık. Şahinim aslında çok fazla hararet yapmıyormuş ama hararet müşürü bozuk olduğu için hararet yapıyormuş gibi ibre yükseliyormuş.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE