Citroën C-Elysée Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Citroen C-Elysee, peugeot 302 ile aynı zamanda kardeş bir otomobil olarak 2012 yılının son aylarında satışa çıkmıştır. Peki ya Citroën C-Elysée nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

2012 yılının sonunda PSA grubu (Citroen-Peugeot ortaklığı) ucuz bir otomobil çıkaracağını açıkladı. Bu otomobiller olabildiğince ucuz olacaktı. Aslında amaçlanan şirket ve filo satışlarıydı. Ancak az para ile sıfır bir otomobil sahibi olmak isteyenlerde amaçlanmıştı. Bu sebeple sadece kaportasında bir kaç değişiklik olan 301, kardeşi C-elysee piyasaya sürüldü. Türkiye'de satışa sunulan ilk C-Elysee'nin fiyatı 29.900 lira olmuştu ki hemen herkes sıfır bir otomobile ulaşabilir hale gelmişti. 

Citroen C-Elysee Nasıl Bir Araba?

B segmenti olan C-Elysee boyut olarak C segmenti otomobillere daha yakındır. Aslında B+ segmenti olarakta geçmektedir. C-Elysee teknik özellikleri neler diye soracak olursak; öncelikle aracın boyutlarından bahsedelim. 1090 kilo ağırlığındaki C-Elysee'nin 4427 mm uzunluğu, 1748 mm genişliği, 1466 mm yükseliği bulunuyor. 506 litre hacimli devasa bir bagajı var.  Motor teknik özellikleri ise;

1.2 VTI : İlk piyasaya çıkan C-Elysee'lerde bulunan motor seçeneğidir. 72 beygir ve 118 Nm tork güç üretmektedir. 3 silindirli olan bu motor şehir içinde 7 şehir dışında ise 4.5 litre yakıt tüketiyor. İyi bir işçilik ile LPG ile uyumlu bir motordur. Daha çok şirketler tarafından tercih edilmiştir. Zaten 29.900 liraya satılan C-Elysee bu motora sahip olanlarıydı.

1.5 BlueHDI : 1.5 litre hacmindeki dizel motor 100 beygir ve 250 Nm tork güç üretiyor. 2019 yılı ve üstü C-Elysee'lerde kullanılmaya başlamıştır. Şehir içinde 4.8, şehir dışında ise 3.4 litre yakıt tüketimi vardır. Bu motorla birlikte 6 ileri manuel şanzımanda kullanılmıştır.

1.6 HDI Dizel : Citroen'in yüksek performans, sağlamlık ve ekonomikliğiyle meşhur motorudur. 92 beygir ve 230 Nm tork güç üretmektedir. 4 silindirli dizel motorun şehir içi 5, şehir dışı ise 4 litre yakıt tüketimi var. Bakımları doğru yapıldığı zaman milyon kilometre gidebilecek kapasitede sağlam bir motor.

1.6 VTI : Citroen tarafından uzun yıllardır kullanılan benzinli motordur. 115 beygir ve 150 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında 5 litre yakıt tüketimi vardır. LPG ile uyumlu bir motor değildir, çünkü alüminyum siboplar bulunmaktadır. 

C-Elysee'nin 5 ileri ve 6 ileri manuel ile 4 ileri otomatik şanzımanlı vites seçenekleri vardır. Donanım paketlerine göre değişmekle birlikte en full donanımda hız sabitleyici, elektrikli aynalar, ABS, EBD, ESP, dört cam otomatiği, dijital klima ve  4 hava yastığı gibi pek çok özellikleri vardır. 2015 yılında ise gündüz led farkları eklenmiştir.

Citroen C-Elysee Kullanıcı Yorumu

3 yıldan bu zamana kadar 1.6 HDI motor bir C-Elysee sahibiyim. İlk olarak aracın malzeme kalitesinden bahsedecek olursak, ön göğüste ve kapı kollarında kalitesiz sert plastik bir malzeme kullanılmış. Ancak torpido çatlaması olmuyor. Koltukları çok sert olduğu için biraz konforsuz. Ancak içerisi oldukça geniş. Ön koltuğu baya bir arkaya ittirdikten sonra arka tarafta hala diz mesafesi kalıyor. Bagajına ise söyleyecek söz bulamıyorum. Bagajı dünyaları alıyor. Ancak bagajının içinde direk kaporta sacı var. Yani ucuz olsun diye hemen her şeyden kısılmış. Kliması oldukça başarılı, C-Elysee'nin içini kısa sürede buz gibi yapıyor.  Uzun yol ve yüksek hız performans testini merak edenler varsa hemen cevaplayım. 1.2 motor hariç, diğer tüm motorlar kolaylıkla 150 km/s hızların üzerine çıkabiliyor. Ancak bu kadar hızlı bir motora sahip olması sizi aldatmasın. Yol tutuşu orta seviyenin biraz altında diyebilirim. Ayrıca ucuz olması amacıyla yalıtımdan taviz verilmiş. Yol, motor ve rüzgar sesini içeriye alıyor. Yan rüzgarlardan baya bir etkileniyor.

Citroen C-Elysee Alınır Mı?

Buraya kadar bir C-Elysee'nin iyi ve kötü yanlarını anlatmaya çalıştım. C-Elysee'nin kronik sorunları bulunmuyor. Üretilmesindeki amaç az para ile sıfır otomobil alabilmekti. Amacınız konforlu ve lüks bir otomobil ise bu araba size göre değil. Ancak fiyat/performans otomobili arıyorsanız mutlaka C-Elysee'yi düşünmelisiniz. Gerek yakıt tüketimi, gerek sağlamlığıyla oldukça göz dolduruyor. Şuan için alt orta gelir sınıfına ait kimselerin gözü kapalı alması gereken bir otomobil. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE