Dacia Logan Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

2005 yılında üretimine başlanan ve ülkemizde de satışa sunulan, Dacia Logan nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Dacia, Renault grubuna dahil olduktan sonra, Renault özellikle Rusya ve Türkiye pazarında ucuz otomobil satmak için Dacia markası altında modeller üretmiştir. Logan'da bu modellerden bir tanesidir. 2004 yılının son aylarında Türkiye'de satışa sunulan Logan güzel satış rakamları yakalamıştır. 

Dacia Logan Nasıl Bir Araba?

Sedan ve Stationvagon  (MCV) olmak üzere iki farklı kasa tipi vardır. İlk olarak motor seçeneklerine göz atacak olursak
1.4 benzinli : Renault Clio'da kullanılan motorun aynısıdır. 75 beygir ve 112 Nm tork güç üretiyor. LPG ile tam uyumlu olan motora sahip Logan, şehir içinde 9.5, şehir dışında ise 6  litre yakıt tüketiyor.
1.6 benzinli : Megane'da kullanılan motorun aynısıdır. 2005 model ve üstü Loganlarda mevcuttur. 90 beygir güç üretmektedir. Şehir içi 10 şehir dışı ise 6 litre yakıt tüketimi mevcut.
1.5 DCİ Dizel : İki farklı güç seçeneği vardır. Bunlardan ilki 65 beygir ikincisi ise 90 beygirdir. 65 beygir olanı biraz hantal kalıyor. Ama 90 beygirlik olanı logan'ı uçuruyor. Bu sebeple 1.5 DCİ logan almak istiyorsanız mutlaka 90 beygirlik olanını almaya bakın.
0.9 TCE Benzinli : Renault tarafından üretilen düşük hacimli yüksek güçlü motordur. 90 beygir gücündeki motor 140 Nm tork üretiyor. 3 silindirli olan 0.9 TCE motor şehir içinde 6, şehir dışında ise 4.5 litre yakıt tüketiyor. TCE motor LPG ile doğru bir montajla uyumludur. Ancak düşük yakıt tüketimi nedeniyle LPG taktırmaya gerek yoktur.
Logan üretildiğinde ucuz otomobil olması amaçlanmıştır. Bu sebeple tasarımından iç mekanında kullanılan malzeme kalitesine kadar her şey basittir. Logan'da ABS, klima, dört cam otomatiği gibi donanımlar mevcuttur. Özellikleri donanım paketlerine göre değişiklik gösteriyor. 

Dacia Logan Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık 2 yıl boyunca 1.6 litre benzinli bir logan kullandım. İlk olarak Logan'ın iç mekanından bahsedecek olursak. Ön taraf ve arka tarafın genişliği güzel. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmıştır. Direksiyonu, vites topuzu ve göstergeleri bildiğiniz clio ile aynı. 1.6 litre hacimli motor şehir içinde Logan'ı kolaylıkla ivmelendiriyor. Ancak 1.4 litre olanları biraz hantal kalıyor. Kliması çok başarılı. Kısa süre Logan'ın içini buz gibi yapıyor. Logan'ın ses yalıtımı baya zayıf şehir içinde motor sesini içeriye alıyor. Ayrıca diğer bir eksi yönü ise arka tarafının yüksek olması. Geri parkalarda zorlanabiliyorsunuz. Uzun yol ve yüksek hızlarda idare eder diyebileceğimiz bir performansı. Logan yüksek hızlara çıkabilir. Ancak yüksek hızların arabası değil. Yan rüzgarlardan baya fazla etkileniyor. Altının yere yüksek olması ve kasasının büyük olması sebebiyle yol tutuşu virajlarda baya düşük. Şöyle bakıldığı zaman pek öne çıkan bir özelliği yok. Ama tam sorunsuz bir otomobil. Bugün 500 bin kilometrenin üzerinde olmasına rağmen sadece bakımları yapılmış binlerce logan var. Arabada arıza çıkaracak pek bir elektronik aksam yok. Motoru da taş gibi.

Dacia Logan Alınır Mı?

Eğer amacınız konfor, performans ve yüksek donanım ise Logan size göre değil. Güvenliği Euroncap çarpışma testlerinden 3 yıldızlı. Bu sebeple idare eder bir güvenliği var. Ama ben A noktasından B noktasına sorunsuz ve en ekonomik şekilde gitmek istiyorum diyorsanız Logan alınabilecek bir otomobil. Yedek parça sıkıntısı Türkiye'nin hiç bir yerinde çekmezsiniz. Ayrıca yedek parça fiyatları oldukça ucuz. Bana göre tam bir fiyat/performans otomobili. İkinci el piyasası da idare eder.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE