Radar Kaç Metre Mesafeden Algılar?

Sürücülerin hız kurallarına uyması için trafik ekipleri tarafından pek çok yere radar diye tabir edilen, araçların hızını tespit eden kameralar yerleştirilmektedir. Peki bir radar aracın hızını kaç kilometreden algılar. Bunların hepsine cevap arayacağız.
1980'li yılların sonundan itibaren ülkemizde radar trafik denetleme sistemi kullanılmaya başlamıştır. Trafik polisleri radarları genelde sürücülerin göremeyeceği virajlara ve rampa arkasına yerleştirmektedir. Böylelikle sürücü hızını azalmaya vakit bulamadan çoktan radara takılmış olur. 
Radar teknolojisini günümüzde çok gelmiştir. Türkiye bu teknolojinin en üstünün kullanmaktadır. Bugün Türkiye'de polislerin kullandığı radarların menzili 3 kilometre, diğer bir deyişle 3 bin metreye kadar çıkmaktadır. Aracın hızı 3 kilometreden tespit edilir. Radar aracı yaklaşana kadar takip eder. Ancak aracın hızı azalsa bile 500 metre mesafeden plakayı okur. Böylelikle sürücü ya çevirmeye yakalanır, ya da arkasından aşırı hız yapmak ve hız limitlerine uymamak suçundan para cezası gelir. 
Kısaca radar kamerası kaç metre mesafeden algılar sorusunun cevabı 3 kilometreye kadar olacaktır. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE