İkinci El Otomobil Fiyatları 3 Ayda Yüzde 30 Arttı

Son zamanlarda devlet tarafından açıklanan otomobil kredisi destek paketleri, ikinci el pazarında hareketlenmeye neden oldu.
Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını, neredeyse her ticareti sıfırlanma noktasına getirdi. Mart ayının sonlarından itibaren ikinci el otomobil pazarı da neredeyse durma noktasına geldi. 
Bu sebeple ikinci el ve sıfır otomobil pazarını canlandırmak isteyen yetkililer, ardı ardına düşük faizli taşıt kredisi açıklamaya başladı. Özellikle sıfır otomobilde çok düşük faizli kredilerin ortaya çıkması, ikinci el otomobil fiyatlarının da artmasına neden oldu. Mart ayına kıyasla 2020 haziran ayında ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 30'luk bir artış olduğu gözlendi. 

15 Bin liraydı 19 Bin Lira Oldu

Konu hakkında otohocam.com'a bir açıklamada bulunan araba alım satım işi yapan Adnan Yılmaz isimli vatandaş " Mart ayında 1996 model renault clio 1 aracımı ilan sitelerinde en düşük fiyata göre sıraladığımda 15.000 lira fiyat çıkıyordu. Bende aracım için 16.000 lira fiyat istemiştim. Ancak koronovirüs nedeniyle şehirlerarası seyahat yasaklanınca aracımı satamadım ve ilan süresi bitti. Haziran ayı başı itibariyle aracımı yeniden ilana koymak istediğimde en düşük fiyatın 18.500 lira olduğunu gördüm. Bende 19.000 liradan aracımı ilana koydum ve ilk günden onlarca kişi aracı almak istediğini söyledi. Şuan ikinci el otomobil piyasası aşırı yükselmiş durumda." Dedi.
Öte yandan uzmanlar ikinci el otomobil piyasasının önümüzdeki günlerde daha fazla artacağını ön görüyorlar. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE