Fiat Sedici Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Fiat'ın SUV pazarında yer alabilmek amacıyla 2006 yılının sonunda Türkiye pazarında satışa sunduğu Sedici nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Macaristan'da bulunan Suzuki fabrikasında üretilen Sedici, Suzuki Swift şasesi üzerine üretilmiştir. Aynı araba bazı ülkelerde Suzuki SX4 olarak satışa sunulmuştur. 4X4 ve 4X2 çeker versiyonları bulunmaktadır.

Fiat Sedici Nasıl Bir Araba?

2006 yılının sonlarına gelindiğinde Fiat tarafından Sedici modeli piyasaya sürüldü. Küçük bir SUV olan aracın 1.6 litrelik 107 beygir ve 145 Nm tork gücünde bir motoru bulunuyor. LPG ile uyumlu olan motoru kasa ile tam uyumlu. Emotion (boş) ve Dynamic (dolu) donanım paketleri bulunmaktadır. Donanım özellikleri olarak ABS, Klima, dört cam otomatiği ve elektrikli camlar gibi özellikleri bulunuyor. 4X4 versiyonunda otomatik vites yer almazken, 4X2 olanlarında otomatik şanzıman seçeneği vardır. 4X4 olanları sürekli değil, istenildiği zaman 4X2 olarak kullanılabilmektedir. 

Fiat Sedici Kullanıcı Yorumu

Sedici'nin içine oturduğunuzda anda bir otomobil boyutlarında ancak yerden yüksek bir aracın içerisinde olduğunuzu hemen anlıyorsunuz. Sedici'nin içerisinde kullanılan malzeme kalitesi orta seviyede. Zincir triger kullanıldığından dolayı motoru biraz sesli çalışıyor. Şehir içerisinde 107 beygirlik motorun bana göre performansı güzel. 4X4 olması özellikle karlı havalarda büyük avantaj sağlıyor. Ancak yüksek hız ve uzun yolda Sedici'nin yerden yüksek olması nedeniyle yol tutuşu biraz zayıf. Yan rüzgarlardan ise baya etkileniyor. Aracın bir diğer eksi özelliği ise arka diz mesafesinin düşük olması ve bagajının çok dar olması. Bir bayan ve çocuksuz aileler için uygun olabilir. Ancak arka koltukları ve bagajı aktif kullananlar için biraz sıkıntılı olabilir. 

Fiat Sedici Alınır Mı?

Sedici tasarım ve donanım olarak tatminkar olarak görülüyor. Ancak aracın Fiat'tan çok, Suzuki olduğunu unutmayın. İçerisinde kullanılan motor bile Suzuki üretimi. Hatta pek çok sedici sahibi, araçlarının bakımlarını Suzuki servislerinde yaptırıyor. Parça ve usta sıkıntısı çekilmez. Ancak her japon aracında olduğu gibi yedek parçaları biraz pahalı. İkinci el piyasasının çok zayıf olduğunu unutmayın. Bayan ve genç sürücüler için ideal olduğunu düşünüyorum. Ancak bir aile aracı arıyorsanız Sedici'nin iç hacmi size küçük gelebilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE