Daewoo Nubira Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Güney Koreli otomobil üretici Daewoo tarafından bir dönem ülkemizde de satılan Nubira nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Daewoo Nubira kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Daewoo 90'lı yılların başından itibaren Opel'i de bünyesinde bulunduran General Motors'dan motor desteği almaya başladı. 1999 yılından itibaren ise otomobillerinin pek çok parçası opel ile uyumlu hale geldi. Daewoo nubira'da, Opel Vectra ile aynı motor kullanılmıştır. Türkiye'de 1997 - 2002 yılları arasında az da olsa satılmıştır. 

Daewoo Nubira Nasıl Bir Araba?

Daewoo, daha çok Amerikan tarzı otomobiller üretmek istemiştir. Nubira'da Amerikan pazarı baz alınarak üretilen bir markadır. Öyle ki Nubira'da kullanılan her malzeme oldukça kaliteli ve konfor için yapılmıştır. Türkiye'de 1.6 litre ve 2.0 litre benzinli iki farklı motor seçeneği ile satılmıştır.
1.6 litre benzinli : En çok tutulan motordur. 106 beygir ve 145 Nm tork güç üretmektedir. Nubira'nın 1200 kilogram ağırlığı olduğunu düşünürsek, ideal bir motordur. Ancak öyle çok fazla performans beklenmemeli. LPG ile uyumlu bir motordur. Şehir içinde 11 litre, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketiyor.
2.0 litre benzinli : Performans isteyenler tarafından tercih edilebilir. 133 beygir ve 184 Nm tork gibi güzel bir güç üretmektedir. Şehir içinde 12, şehir dışında 8 litre yakıt tüketimi var. Ayrıca LPG ile tam uyumlu bir motordur.
Daewoo Nubira'da donanım olarak zamanının en iyi otomobillerinden bir tanesidir. ABS, Klima, dört cam otomatiği, içeriden açılan depo ve bagaj kapağı, Cd çalar, elektrikli aynalar ve merkezi kilit gibi pek çok özelliği bulunuyor. 

Daewoo Nubira Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık 1 ay kadar kullandığım 1999 model Nubira gerçekten de zamanının ötesinde bir otomobil. Daha aracın içerisine oturduğunuzda kaliteyi anlayabiliyorsunuz. Kapı kollarında ve ön göğüste yumuşak plastikten kaliteli bir malzeme kullanılmış. Koltukları falan çok rahat. 1.6 litrelik motor şehir içinde ortalama bir performans sergiliyor. Yokuşlarda ivmelenmesi güzel. Aracın motoru gerçekten çok sessiz çalışıyor. Uzun yolda ve yüksek hızlarda yol tutuşu gayet güzel. Yan rüzgarlardan etkilenmiyor. Daewoo Nubira oturaklı bir araba.Yol, rüzgar ve motor sesini içeriye almıyor. Yalıtımı çok kaliteli yapılmış. Frenleri çok başarılı, arabayı gayet stabil bir şekilde kısa mesafede durdurabiliyor. Nubira sürücüsüne güven veren bir araba.

Daewoo Nubira Alınır Mı?

Eğer az para ile kaliteli bir otomobil almak istiyorsanız Nubira tam sizlik olabilir. Yedek parça konusunda özellikle mekanik aksamda Opel ile pek çok parçası uygun. Ancak kaporta aksamının parçalarını küçük şehirlerde bulmakta zorlanabilirsiniz. Bir diğer hususta ikinci el piyasası. Eğer bir nubira alacaksanız kâr eder satarım mantığı gütmemelisiniz. Binmek için ucuz ve kaliteli bir otomobil arıyorsanız Daewoo Nubira alınabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE