Acemi Sürücüler İçin En Ucuz Otomobil Önerisi

Hiç kimse araba sürmeyi annesinin karnında öğrenmez. Ve trafikte gördüğünüz herkes mutlaka bir gün acemi şoför olmuştur. Bazı kimseler acemiliği kısa sürede atarken, bazı kişilerde ise yıllar sürebilmektedir. Bu yazımızda acemi bir şoför için en uygun otomobilleri sıralayacağız. 
Araba sürmek aslında biraz yetenek meselesidir. Bazıları kısa süre içerisinde alışırken, bazıları ise yıllar geçmesine rağmen tutuk araba kullanmaktadır. 
Araba sürmeye başlarken aslında sürücünün ihtiyacı olan otomobili maddi durumu belirler. Ben bu yazımda maddi durumu çok üst düzey olmayan ve bir otomobil sahibi olmak isteyenlerin acemiliğini atabilecekleri en uygun otomobilleri sıralayacağım. Zaten zengin birisi hangi arabayı alırsa alsın, araba sürmeyi öğrenebilir. Çünkü onun için arabayı çarpınca ortaya çıkan hasarı ödemekte zorlanmak gibi bir derdi yoktur. Şimdi acemi sürücülerin alabileceği otomobil tavsiyelerine bakalım. Liste hazırlanırken sıralama rastgele yapılmıştır. 

1 - Renault 9 broadway

Renault tarafından Türkiye'de üretilmiş bir modeldir. Manuel vitesli ve çok az da olsa otomatik şanzımanlı seçenekleri vardır. 
Avantajları:  Parçası bol ve ucuzdur. Önden çekişli olması avantajlıdır. Yakıtı düşüktür ve fiyatına göre sorunsuzdur. İkinci eli çok güçlüdür. 
Dezavantajları : Özellikle yaz aylarında hararete çok meyilli. Hafif olması sebebiyle özellikle arka tarafı çabuk savrulabiliyor. 

2- Tofaş Şahin

Bir dönemler ülkemizin en çok satılan otomobil modelidir. 96 model ve üzeri olanlarda hidrolik direksiyon vardır. Otomatik vites seçeneği yok.
Avantajları: Yedek parçaları çok ucuz ve bol. Usta ve servis sıkıntısı çekilmez. İçi ve bagajı geniştir. Ayrıca Şahin'de araba sürmeyi öğrenen birisi diğer arabaları kolaylıkla sürebilir.
Dezavantajları : Arkadan çekişli olması, yağmurlu havalarda savrulmasına neden olabiliyor. Ayrıca çok dayanıksız bir kaportası var. Kaza anında ikiye bölünmesiyle meşhur. Yakıtı da biraz fazla.

3- Fiat Palio

Tofaş tarafından Türkiye'de üretilen bir otomobil. Hidrolik direksiyonu var.
Avantajları : Özellikle bayan sürücü adayları için biçilmiş kaftan. Yedek parçaları çok ucuz. Kullanımı rahattır. Yakıtı da düşüktür. 1.2 olanlarını almanızı tavsiye ederiz..
Dezavantajları : Arkası ve bagajı çok dar. Bunun dışında acemi bir sürücü için en ideal araba.

4- Fiat Uno

60s İtalya'da 70s Türkiye'de üretilmiştir. Bu sebeple 60s'in motor parçaları biraz daha pahalıdır. Bu sebeple 70s almanızı tavsiye ederim.
Avantajları : Küçük ve sorunsuzdur. Bazı modellerinde hidrolik direksiyon vardır. Yedek parçaları ucuz olduğu için küçük çarpamalarda pek maliyetli olmaz. Palio almaya parası yetmeyenler tercih edebilir.
Dezavantajları : Bagajı çok dardır. Ayrıca elektrik aksamında çıkan arızalar biraz baş ağrıtabiliyor.

5- Hyundai Excel

Hyundai'nin tarafından üretilmiştir. Otomatik vitesli olanlarının şanzımanı sağlamdır. Eğer otomatik bir araba arıyorsanız Excel sizlik olabilir.
Avantajları : Hidrolik direksiyon, cam otomatiği ve bazılarında klima vardır. Ayrıca yedek parçaları ucuzdur.
Dezavantajları : 75 beygirlik motoru biraz zayıf kalıyor. Ayrıca ikinci el piyasası çok zayıf.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE