P0135 Oksijen Sensörü Isıtıcı Devresi Arızası (Sıra 1, Sensör 1) Arıza Kodu

P0135 Arıza kodu tüm otomobiller için aynı sorunu belirtmektedir. Ancak bazı markalarda farklı bir arızaya işaret olabileceği için mutlaka aracınızın servis kitabına göz gezdirin.

Otomobillerin motorunda sürekli bir hava/yakıt karışımından dolayı yanma meydana gelir. Bu yanma sonucunda ortaya çıkan gaz egzozdan dışarı salınır. Oksijen (lambda) sensörü egzoz içerisindeki gazı sürekli ölçer. Böylelikle motora ne kadar hava çekileceği konusunda motor kontrol ünitesi (ECU)'ya bilgi verir. 

P0135 Arıza Kodu Nedir? 

P0135 arıza kodu ne anlama geliyor diye soracak olursak, Oksijen (lambda) sensörü katalitik konvertör'ün hemen önünde yer alır. Oksijen sensörünün motor çalışma sıcaklığına ulaşması için bir ısıtıcı kullanılır. Eğer motor ısınmasına rağmen, oksijen sensörü ısınmıyorsa aracınız P0135 Oksijen sensörü ısıtıcı devresi arızası (sıra 1, sensör 1) ( Oxygen O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 1, Sensor 1) ) hata kodu verilir.

P0135 Arıza Kodu Belirtileri

Aracınızda bu arıza kodu varsa genelde sadece motor arıza lambası işareti yanar. Ancak yakıt tüketiminde de artış gözlendiği olabilir.

P0135 Arıza Kodu Nedenleri 

Eğer aracınızda P0135 arıza kodu varsa aşağıdaki nedenlerden bir veya bir kaçı nedeniyle olabilir.
  • Oksijen sensörü ısıtıcı devresi arızası
  • Oksijen sensörü arızalı olabilir.
  • Oksijen sensörüne gelen kablolarda bir kopma veya kısa devre olabilir.
  • ECU programlama arızası olabilir.

P0135 Arıza Kodu Çözümü

Aracınızı ilk olarak bir tarama cihazı ile diyagnostik tekniği yardımıyla taratın. Eğer P0135 arıza kodunu veriyorsa, oksijen sensörüne gelen kablolarda bir kopma veya şasi olup olmadığını kontrol edin. Ardından P0135 hata kodunu silin. Aracınız hala aynı kodu veriyorsa, sıra 1'de ki oksijen sensörüne gelen kabloların sağlam olduğundan emin. Daha sonra aracınızın hava giriş kanallarında bir sızıntı olup olmadığını kontrol edin. Her şey yolunda görünüyorsa oksijen sensörünü değiştirmeniz gerekmektedir. 



Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE