Fiat İdea Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı yorumu

Türkiye'de değeri fazla bilinmeyen bir otomobil olan Fiat İdea nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

2004 yılından itibaren tüm Avrupa'da ve Türkiye'de MPV tarzı otomobillerin satışlarında artış başlamıştı. Ford C-max, Renault Scenic uzun zamandır piyasada vardı. Bu yarışta geri kalmaz istemeyen Fiat 2004 yılında, İdea modelini piyasaya sürdü. Rakiplerine göre dış görünüş olarak biraz küçük kalsa da içi hiç öyle değildi.

Fiat İdea Nasıl Bir Araba?

Türkiye'de 2004 yılının son aylarında satışa sunulmuştur. Dizel ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile bayilerdeki yerini almıştır. 
1.3 Multijet dizel : Fiat'ın sağlamlığıyla bilinen ve ödüller almış motorudur. 70 beygir ve 180 Nm tork güç üreten bu motorun şehir dışı yakıt tüketimi 4.5, şehir içi ise 6.5 litre. İdea'nın rakiplerine göre en öne çıkan özelliği belki de multijet teknolojili motorun kullanılmasıdır.
1.4 benzinli : 95 beygir güç üreten bu motora sahip İdea'nın manuel ve otomatik vites seçenekleri mevcut. Yine bu motor punto, linea ve albea gibi pek çok fiat otomobilinde kullanılmıştır. Benzinli motorun lpg ile uyumu tam olup, lpg de hiç bir sorun çıkarmamaktadır. 
Fiat idea'nın Active ve Dynamic olmak üzere iki farklı donanım seçeneği mevcut. Active boş donanım olurken, dynamic donanımı en full olanıdır. Yol bigisayarında, yolcu hava yastığına kadar pek çok özelliği bulunmaktadır.

Fiat İdea Kullanıcı Yorumu

Bir hafta sonu vakit geçirdiğim İdea'nın içine oturmadan önce çok ön yargılıydım. Dışardan küçük gibi duran İdea'nın içininde dar olduğunu düşünüyordum. Ancak daha direksiyona oturduğum anda yanlış düşündüğümü anladım. Ön kaput sanki hiç yokmuş gibi yola hakim bir görüşü var. Ön göğüste ve kapı kollarında orta kalitede bir malzeme kullanılmış. İçinin genişliğine hayran kaldım. Arka diz mesafesi oldukça geniş. İdea'nın tavanında raf bile bulunuyor. Sanki bir minibüsün içindeymiş gibi hissettim. 1.3 dizel motorun performansı kasa ile uyumlu olmuş. Şehir içinde ivlenmesi güzel. Zaten Fiat'ın belki de en iyi yaptığı iş kaliteli motor üretmektir. Uzun yol ve yüksek hızlarda özellikle yakıt tüketimi harika. Kullandığım en az yakan otomobillerden bir tanesi. Ancak yüksek olması sebebiyle yüksek hızlarda yan rüzgarlardan etkileniyor. Ancak yol sesini fazla içeriye almıyor. Yalıtımı ise orta seviyede.

Fiat İdea Alınır Mı?

Fiat idea'nın motoru Fiat'ın diğer otomobillerinde kullandığı ortak motor. Yürüyen aksamının parçaları ise punto ile uyumlu. Ancak kaporta aksamının parçaları zor bulunuyor. Yan sanayisi olmadığı için bulunsa bile biraz pahalı. Ancak idea az para ile yüksek kalite sunan bir otomobil olarak önce çıkıyor.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Ben iki yol boyunca idea kullandım gayet güzeldi. Daha sonra kaza yaptım ama arabanın kaporta parçalarını bulamadım ve kazalı haliyle sattım

BU YAZIYA YORUM EKLE