Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumu


Belki de hakkında en çok şeyi bildiğim araba olan Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
2010 yılının aralık ayında eski arabamı değiştirmek için planlar yapıyordum. O zamanlar cebimdeki para 25 bin liraydı. O zamana göre idare eder bir paraydı ama sıfır bir otomobil alabileceğimi düşünemiyordum. İkinci el arabalara bakarken, birde Dacia bayisine uğradım. O zaman Sandero Stepway 1.5 DCİ motorlu olanının etiket fiyatı 27 bin liraydı. O an gözümü kapattım ve pazarlıkla 26.400 liraya Dacia Stepway'ı aldım. 

Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Nasıl Bir Araba

2009 yılında piyasaya çıkan sandero stepway günümüzde hala sıfır olarak satılmaktadır. 2013 yılında bir makyajlı kasalar gelmiş olmakla birlikte üzerinde ufak tefek değişiklikler yapılarak hala satılıyor. 1.5 dizel motoru 70 beygir 160 Nm tork güç üretiyor. 2012 yılında ise motor gücü artırılarak 90 beygirlik sandero stepway satışa çıkmıştır. Tek donanım seçeneği olan sandero stepway'de ABS, ön cam otomatiği, manuel klima ve cd çalar müzik sistemi standart olarak bulunuyor. 2013 yılından sonra üretilenlerde ise yolcu hava yastığı, koldan ayarlamalı multimedya gelmiştir. Ayrıca 5 ileri manuel ve 2016 yılından itibaren ise 6 ileri Easy-r yarı otomatik vitesli seçenekleri vardır. 
Easy-r şanzıman : Renault, tarafından üretilen bu yarı otomatik şanzıman, genelde Dacia otomobillerde kullanılmaktadır. Easy-r kullanan birisi olarak hiç önermiyor. Vites geçişleri oldukça sarsıntılı. Vites geçilerinde bazen kararsızlıklar yaşıyor. Bazende vites takılı kalıyor. Bu sebeple otomatik vitesli dacia sandero stepway'i tavsiye etmiyorum. Yine karar sizin tabikide. 

Dacia Sandero Stepway 1.5 DCİ Kullanıcı Yorumu

Sandero Stepway'i yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum. İlk olarak eksi yönlerinden biraz bahsedecek olursak.

Eksi yönleri

  • Ön göğüste ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış.
  • Ön silecekleri su sıktığınız zaman kendisi çalışmıyor, yani fasılalı değil. Silecek kolunu ittirmeniz gerekiyor.
  • Yol tutuşu çok üstün değil,
  • Yalıtımı zayıf, motor ve yol sesini içeriye alıyor
  • Cam açma düğmeleri ortaya yerleştirilmiş ve açılıp kapanana kadar elinizi düğmede tutmanız lazm. Kademeli değil.
  • Ses sistemi sadece ön tarafa hoparlör konulmuş. İlk versiyonlarında sadece track cd çalıyor.
  • Kotuklarında yükseklik ayarı yok.
  • Ön koltuk arkalarında sünger yok. Bir deri karşımı malzemeyle sadece kapatılmış. Yarı süngerli koltuk.

Artı Yönleri

  • Çok düşük yakıt tüketimi var
  • Motor performansı çok güzel
  • Ve en önemlisi asla sorun çıkarmıyor.
  • Parçaları çok ucuz ve ustasını bulmak kolay.

Yukarıda Dacia sandero stepway'in artı ve eksi yönlerini belirttim. 10 yıldır kullandığım arabamın bakımlarını hiç aksatmadım. Ancak bana bu kadar yıldır hiç sorun çıkarmadı. Taş gibi bir motoru var. Pek fazla donanımı olmadığı için elektrik arızası da açmıyor.

Dacia Sandero Stepway alınır mı?

Şimdi istediğiniz donanım ise benim aracımda her şey olsun diyorsanız sandero stepway size göre değil. Çünkü ucuz olabilmesi için bazı şeylerden kısılmış. Ancak benim arabam az yaksın, parası bulunsun hemde ikinci el pazarı güçlü olsun diyorsanız alınabilir. Karar size kalmış ben 10 yıldır bir kere bile aldığım için pişman olmadım. Paramın karşılığına alabileceğim en iyi araba olduğunu biliyorum. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE