Chevrolet Rezzo Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumu

2004 yılında Avrupa ile birlikte Türkiye pazarına da giriş yapan Chevrolet'in kompakt sınıftaki aracı Rezzo nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız, ayrıca kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
General Motors bilindiği üzere pek çok otomobil markasını bünyesinde bulunduruyor. Bir ülkede farklı marka ile satılırken başka bir ülkede farklı bir markada satılabiliyor. Bu sebeple 2004 yılında Avrupa pazarına açılmak isteyen general motors isim haklarını elinde tuttuğu Chevrolet markasıyla yerini aldı. Ancak neredeyse tüm chevrolet araçları uzak doğuda zaten Daewoo olarak satılıyordu. Daewoo Tacuma ise Türkiye'de Chevrolet Rezzo adıyla satılmaya başladı.

Chevrolet Rezzo Nasıl Bir araba?

Türkiye'de 2005 ile 2008 yıllarında satılmıştır. Rezzo'nun ilk olarak teknik özelliklerine bakacak olursak, Türkiye'de sadece1.6 litre hacimli benzinli motorlar ile satılmıştır. Bu motor 108 beygir ve 145 Nm tork güç üretiyor. Aracın ağırlığının 1275 kilogram olduğunu düşünürsek motorun biraz küçük kaldığını söyleyebilirim. Donanım olarak rakiplerinden hiçte aşağıda kalır bir yanı yok. ABS, Klima, dört cam otomatiği, elektrikli ve ısıtmalı aynalar ve birbirinden bağımsız katlanır koltuklar gibi pek çok özelliği var.  Ayrıca Rezzo'nun pek çok yerinde saklama gözleri ve cepler bulunuyor.
Chevrolet Rezzo'nun arka koltukları birbirinden bağımsız katlanabiliyor


Chevrolet Rezzo Kullanıcı Yorumu

Rezzo'nun içerisine ilk oturduğumda ön torpido göğsünde kapı kollarında dandik malzeme kullanıldığı dikkatimi çekti. Ayrıca çoğu Rezzo'da olduğu gibi benim kullandığımda da torpido göğsü çatlaktı. Marşa basıp şehir içinde biraz dolaşmak için çıktım. Ancak gerçekten çok hantal olduğunu fark ettim. Hele klima açıkken araba gitmekte resmen zorlanıyor. Yokuşlarda sanki TIR kullanıyormuş gibi ivmelenemiyor. Sanıyorum motoru Rezzo'ya çok zayıf kalıyor.  Uzun yol ve yüksek hız performansına gelecek olursak, 120 km/s hızdan sonra aracın yüksek olması sebebiyle yan rüzgarlardan oldukça fazla etkileniyor.  Yol ve motor sesini de içeriye alıyor. Yani yalıtımı zayıf. Yol tutuşu ise ortalama seviyelerde diyebilirim.

Chevrolet Rezzo Alınır Mı?

Her ne kadar Ford C-Max ve Renault Scenic ile rakip olsa da kalite olarak bu iki markanın yanına yaklaşmıyor. Yakıt tüketiminin şehir içinde 13 litre şehir dışında 8 litre olması, zaten kendi rakipleri içerisinde en fazla yakıt tüketen otomobillerden bir tanesi yapıyor Chevrolet Rezzo'yu. Türkiye'de tutulmayan bir otomobil olduğu için parçalarının yan sanayisi yok. bu sebeple ne alırsanız hep orjinal almak zorundasınız ve orjinal parçaları da oldukça pahalı. Chevrolet Rezzo'ya genel olarak bakıldığı zaman hiçte avatajlı bir otomobil olarak durmuyor. 
Chevrolet Rezzo içi
Chevrolet Rezzo içi

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE