Alfa Romeo Mito Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Alfa Romeo'nun mini sınıftaki otomobili olan Mito nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Fiat grubunun premium markası olan Alfa Romeo, BMW Mini ve Audi A1'e rakip olabilecek bir otomobil üretme amacındaydı. B segmentindeki nispeten sert olan pazarda yer alabilmek adına 2009 yılında Alfa Romeo Mito'yu tanıttı. 2009 yılında Avrupa ile birlikte Türkiye'de satışa başladı.

Alfa Romeo Mito Nasıl Bir Araba?

Türkiye'de üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan mito, fiat punto şasesi üzerine inşa edildi. Kullanılan motorlar 1.3 JTD (multijet): 95 beygir ve 200 Nm tork güç üreten dizel bir motora sahip. 1.4 T benzinli : 170 beygirlik bu motorun torku ise 250 Nm. Mito'nun küçük ve hafif bir otomobil olduğunu düşünürsek bu motor aracı yolda adeta şahlandırıyor. 1.6 JTD (multijet) dizel: Türkiye'de en az tutulan motor seçeneğidir. 1.6 litrelik bu dizel motor 120 beygir ve 280 Nm tork güç üretiyor. 

Alfa Romeo Mito Kullanıcı Yorumu

Mito'nun içine oturduğunuzda küçük olduğun hemen hissedebiliyorsunuz. Ön tarafta iki kişi oturunca pek sıkmıyor, ancak arka tarafının oldukça dar olduğunu söylemeliyim. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi orta-üst düzeyde. Ancak rakip olduğu bir A1 veya mini kadar kaliteli bir malzemeye sahip değil. 1.4 litrelik turbo motoru şehir içinde Mito'yu resmen uçuruyor. Işıklarda durup kalkarken gaza yüklendiğimde arkamdaki arabaların aynada kaybolması harika bir his. Mito'da kullanılan fren sistemi çok başarılı. Araba küçük olmasına rağmen frene sert basıldığında bile aracı kontrolden çıkmadan kolaylıkla durdurabiliyor. Mito ile 200 km/s hıza kadar çıktım. Bassam sanki daha fazla gidecek gibi bir his veriyor. Yol tutuşu bu kadar küçük olmasına rağmen harika. 

Alfa Romeo Mito Alınır Mı?

Rakipleriyle kıyaslandığı zaman performans olarak üstün. Ancak işçilik ve malzeme kalitesi biraz aşağıda kalıyor. Farklı ve güzel tasarımlı otomobile sahip olmak isterseniz Alfa Romeo Mito tercih edilebilir. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE