Toyota Starlet Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Toyota tarafından ülkemizde çok fazla satılmayan aracı Starlet ile biraz zaman geçirme fırsatı buldum. Toyota'nın bu küçük otomobili Starlet nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Ülkemizde 1996 yılında satılmaya başlansa da ilk üretimi 1985 yılında yapılmıştır. Ancak Türkiye'ye 1996 yılında gelmiş ve satışa sunulmuştur. Ford Fiesta, Citroen Saxo, Peugeot 106 gibi otomobillere rakip olarak piyasaya sürüldüyse de istediği satış rakamlarını yakalayamayarak 1999 yılında yerini Yaris'e bırakmıştır.

Toyota Starlet Nasıl Araba?

1.3 litrelik motorla Türkiye'de satılmaya başlanan Starlet 75 beygir ve 115 Nm tork güç üretiyor. 800 kilogram ağırlığındaki Starlet'in 0-100 hızlanması ise 11 saniye olarak ölçülmüş. Şehir içinde 9, şehir dışında 6 litre yakıt tüketimi bulunan Starlet'in ortalama bir seviyede yakıyor. Beygir gücü düşük gibi görünse de aracın hafif olması nedeniyle trafikte oldukça seri. XLİ paketlerinin bazınlarında klima ve ön cam otomatikleri bulunuyor. 13 jant ebatlarına sahip olan Starlet'in en kötü yönlenlerinden bir tanesi bagaj hacminin 225 litre olması. Starlet'in 5 ileri manuel ve 4 ileri vitesli otomatik şanzuman seçenekleri mevcut. Aracın motoru her japon otomobilinde olduğu gibi lpg ile tam uyumlu. Ancak her lpgli otomobilin olduğu gibi biraz yağ yakmaya neden olabiliyor.
Toyota Starlet Arkadan

Toyota Starlet Kullanıcı Yorumu

İki gün geçirdiğim Starlet ile yaklaşık 1000 kilometre yol yaptım. İlk olarak aracın içerisinden bahsetmek gerekirse, içine oturduğunuzda sanki biraz daha küçülmüş bir efsane kasa corolla'nın içinde hissediyorsunuz. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesini ortalamanın biraz altında olduğunu söyleyim. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastikten malzeme kullanılmış. Aracı çalıştırdıktan sonra şehir içinde biraz turlamak için yola çıktım. Klima açıkken şehir içi performansına hayran kaldım. Klima her ne kadar biraz motorun gücünü alsa da yokuşlarda oldukça kolay ivmelenebiliyor. Uzun yol testi için otobana çıktığımda 100 km/s hıza kadar normalken, daha yüksek hızlarda yol ve rüzgar sesini içeriye çok fazla alıyor. Yani Starlet konfor açısından bana göre sınıfta kalıyor. Ayrıca 120 km/s bir hızda Starlet'in hafif olmasından dolayı yan rüzgarlardan çok etkileniyor ve yolda geziyor. Starlet'in frenlerine ayrı bir parantez açmak istiyorum. Arabada ABS olmamasına rağmen frenleri çok başarılır. Fabrika verilerine göre 100 km/s hızla giderken araç 45 metrede durabiliyor. 
toyota starlet içi

Toyota Starlet Alınır Mı?

Toyota Starlet'te kullanılan 1.3 litre hacimli bir 4e-fe koduna sahip. Bu motorun özelliği ise ölümsüz motor olarak anılmasıdır. Yani taş gibi sağlam bir motora sahip. Şehir içi kullanımlar için ideal olan starlet'in mekanik aksamda yedek parçalarında ülkenin hiç bir yerinde sorun yok. Ancak kaporta aksamının parçalarını küçük şehirlerde bulmak biraz zor. Bu fiyatlara sorunsuz bir otomobil almak isterseniz starlet tam size göre diyebilirim.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

2 yorum

Toyota starlet in hangi modelini önerirsiniz almayı düşünüyorum da

Merhaba 2022 Mayıs ayında aldım Toyota starleti 70.000 TL ye su anda piyasası 120 140 arası goruyorum bizim minik bir aileyiz devrinde kullanıyorsan arabayı yormuyorsan 10 lt gaz ile 80.km üzerinde rahat rahat gidiyoruz çok hız yapmayo düşünüyorsan bu arabayı alma dostum ben 150 leri gördüm altıma edecektim bı daha da basmadim araba çokta yüksek değil yaptığın hızı doruklarina kadar hissettiriyor neden 150 yapilmqz araba çok hafif Allah korusun ben 110 120 ile goderim virajları maks 50 60 ile alirim yağını suyunu eksik etmem dersen oda seni yolda.birakmiyot.Allahin izniyle aldigimdan beri bı marş dinamosu bozuldu oda orjinal dinamo imiş.24 yıllık dinamo anasını satayım olur yani ufak tefek onun dışinda tavsiye ediyorum iyi aksamlar

BU YAZIYA YORUM EKLE