Otomobil ilanları İçin T.C Kimlik ve Ekpertiz Zorunluluğu Geliyor

Her yıl milyonlarca ikinci el otomobilin satıldığı Türkiye'de aracını satmak isteyenler ilanlara ekspertiz raporu ve kimlik numarası eklemek zorunda olacak.
İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) yetkilileri, Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye bakanlığı yetkilileriyle konuyu görüştü.

2019 yılında 6.9 milyon otomobil el değiştirdi. Bu satışların 3.5 milyonunda fazlası kayıt dışı olarak belirlendi. Ayrıca Türkiye'de satılan her araçtan 9'u internet üzerinden satılıyor. Tüm bu verilere bakıldığı zaman ortada çok büyük bir kayıt dışılık var. Geçtiğimiz hafta ilgili bakanlıklarla görüşen İMAS yetkilileri, ikinci el online ilanlarında satılacak otomobillerde TC kimlik numarası ve ekpertiz raporunun şart koşulmasını istedi.

Böylelikle dolandırıcılığın önüne geçilmesi planlanıyor. Ayrıca bakanlık yetkilileri İMAS'ın talebinden ayrı olarak, daha kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladı. Hali hazırda yılda üç üzeri araç alım satımı yapanların tespit edilerek vergi borcu çıkartıldığı biliniyor. Bakanlık yetkilileri ise denetimlerini sıklaştırarak geçmişe yönelikte bir çalışma içerisinde oldukları öğrenildi.

1 EYLÜL'DE YETKİ BELGESİ ZORUNLULUĞU GELİYOR

Günümüzde pek çok kişi kendi imkanları dahilinde otomobil alım satımı yapıyor. Herhangi bir belgenin zorunlu olmadığı alım satımlarda 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren araç alıp satmak isteyenler yetki belgesi almak zorunda.

Otomobil haber

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE