Citroen AX Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Citroen'in kısa bir dönem ülkemizde de sattığı AX modeli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Otomobil piyasas 80'li yılların sonunda iyice kızışmış, küçük Japon otomobilleri Avrupa'da büyük satış rakamları yakalamaya başlamıştı. Bu pazarda pay sahibi olmak isteyen Citroen'de, mini sınıfta AX modelini piyasaya sürdü. 90'lı yılların başında Türkiye'de de satılan AX, Avrupa ve Türkiye'de fazla tutulmayınca yerini Saxo'ya bırakarak üretmi durduruldu.

Citroen AX Nasıl Araba?

Uzun uzun anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. 1.0 litre hacimli 56 beygirlik bir motoru bulunuyor. AX'in ağırlığının 650 kilogram olduğunu düşünürsek motor o kadar da güçsüz değil. 1987 1.4 litre hacimli 75 beygirlik versiyonları da vardır. 1991 yılında ilk modelleri üretilen AX, 1991 yılında makyajlanmıştır. Türkiye'de Kway paketi satılan AX'te donanım olarak neredeyse hiç bir şey yok. AX'in bana göre en büyük farkı tek kollu direksiyon simididir.

Citroen AX kullanıcı yorumu

Bir arkadaşımın test etmem için araması sonucunda AX'i yaklaşık 200 kilometre kadar sürdüm. Araç şehir içinde iki kişi ile beni beklediğimden daha fazla bir performansla karşıladı. Ara hızlanmaları ve manevraları çok iyi. Ancak kütük gibi sert bir direksiyonu var. Bu sebeple bayanlar için ideal olmadığını düşünüyorum. Uzun yolda yüksek hızlarda araba yan rüzgarlardan çok etkileniyor. Ayrıca yol tutuşu çok zayıf. Yani bir AX'in en fazla hızı 100 km/s olmalı. Bundan fazlası AX'in boyunu aşar ve güvenlik tehlikesi oluşturur. Aracın yalıtımı çok zayıf, motor sanki kucağınız çalışıyormuş gibi bir his veriyor. Yol ve rüzgar sesini de olduğu gibi içine alıyor. Ancak bana göre çok başarılı bir frenleri var.

Citroen AX Alınır Mı?

Hani macera aramaya gerek yok derler ya işte bu araba tam öyle bir şey. Eğer böyle farklı ve klasik bir otomobil merakınız yoksa AX, günlük kullanım için alnıp binilecek bir otomobil değil. Yedek parçalarını bulmak büyük şehirlerde bile samanlıkta iğne aramaya eş değer. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE