Antifrizli Cam Suyu Önemi ve Cam Suyu Nasıl Değiştirilir?

Otomobillerin camlarını temizlenmekte kullanılan suyu pek çok sürücü pek önemsemiyor. Ancak doğru cam suyu kullanılmadığı zaman araçlarda ciddi arızalara sebep olabiliyor.

Ön camı bulunan her otomobilde bir cam sileceği ve cam suyu bulunur. Sedan otomobillerde arka cam sileceği bulunmazken, hatchback otomobillerde arka camlarda da silecek ve su püskürtme memesi bulunur. Sürücüler genelde cam suyunu önemsemezler ve genelde yaz aylarında bildiğimiz çeşme suyu doldururlar. Türkiye genelinde şebeke suları oldukça kireçlidir. Bu sebeple aracınızın cam suyu deposunda normal şebeke suyu kullanmanız durumunda, ince gözenekli olan su püskürtme memeleri tıkanacaktır. Ayrıca kış aylarında ülkemizin pek çok şehri sıfırın altında derecede sıcaklıkları görmektedir. Bu durumda cam suyu deposu donar ve patlayabilir. Sürekli çeşme suyu kullanmak aracınızın camına zarar vermektedir. Cam silecekleri camın her yerine ulaşamaz. Ancak püskürtülen su camınızın her yerine gelir. Sileceklerin ulaşmadığı yerlerde kuruyan su camın üzerinde kireç lekeleri oluşturur. Bir süre sonra ise bu lekeler yıkayınca bile geçmeyecek şekilde kalıcı hale gelir.

Antifrizli Cam Suyu 

Otomobillerimizde yaz kış fark etmeksizin, cam için özel üretilmiş antifrizli cam suyu kullanmalıyız. Özel olarak üretilen cam sularının kireç oranı şebeke suyuna göre çok çok azdır. Böylelikle aracınızın cam yıkama parçalarının arıza yapma olasılığını ortadan kaldırabilirsiniz.
Cam suyu deposunun yeri nerede


Cam Suyu Nasıl Konulur

Cam suyu nasıl değiştirilir diye soracak olursanız, bunun için bir sanayiye gitmeye gerek yok. Her sürücü kendisi cam suyunu değiştirebilir. Cam suyu deposu aracınızın kaputunun altında bulunur ve kapağının üzerinde dikdörtgen ve su püskürtme sembolü bulunur. Ayrıca çoğu otomobilde cam suyu deposunun yeri ön cama yakın bir yerdedir. Eğer aracınızın cam suyunu değiştirmek istiyorsanız, bunu yapmanın en kolay yolu cama su püskürterek içindeki suyu boşaltmanızdır. Su boşaldıktan sonra antifrizli cam suyunu kolaylıkla doldurabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE