BMW 1.18İ Nasıl Araba Alınır Mı? Kullanici Yorumları

BMW'nin C segmenti için ürettiği 1.18İ modeli ile biraz zaman geçirme fırsatı buldum. Peki ya BMW 1.18İ nasıl araba? Alınır Mı? Gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
BMW 1.18İ ile hafta sonu zaman geçirme fırsatı buldum. Yarı otomatik şanzımana sahip olan kullandığım 1.18İ 2015 modeldi. 

BMW 1.18İ Nasıl Araba

BMW tarafından 2006 yılında piyasaya sürülen 1.18İ 2007 yılında Türkiye'de Borusan bayilerinde satışa çıktı. Üretim amacı A3 ve Golf'ün pazar payından hisse alabilmekti. 1.18İ'nin motoru 1.5 litre hacminde ve 136 beygir gücünde. Bu motor ayrıca 220 Nm tork güç üretiyor. Manuel vites seçeneği olmayan 1.18İ'nin tüm araçlarında çift kavramalı yarı otomatik şanzıman bulunuyor. Donanım performans olarak üstün olan araçta donanım olarak da pek çok özelliğine sahip. Benim kullandığım BMW 1.18'i de göğsün ortasına monte edilmiş ekran, usb ve aux girişi, gündüz led farları gibi pek çok donanım bulunuyor. 1.18i günümüzde halen üretilmekte olup, Türkiye'de satışı mevcuttur.
BMW 1.18İ içinden bir görüntü

BMW 1.18İ Kullanıcı Yorumu

Araca dışarıdan baktığımda için çok küçük olduğunu hayal etmiştim. İçerisine geçince ön tarafından gayet ferah olduğunu söyleyebilirim. Ancak arka taraf için bunu söylemem mümkün değil. Arka tarafa 2 kişiden fazla oturulması büyük sıkıntıya yol açabilir. Ön koltukları sürücü pozisyonunda çektiğimde arka diz mesafesi pek fazla kalmıyor. Bu sebeple sıkışık bir ortamda oturmanız gerekiyor. Şehir içinde biraz tur atmak için çıktığımda aracın performansının gayet güzel olduğunu daha gaza ilk bastığımda anladım. Yokuş kalkışlarında otomatik şanzıman hiç geri kaçırmıyor. Işıklarda durduktan sonra kalkarken 1.18İ motoru gayet güzel ivmeleniyor. Aracın 1300 kilo olduğunu varsayarsak motorunun performansının yüksek olduğunu söyleyebilirim. Şehir içinde klima açıldığında aracın performansına hiç bir negatif etkisi olmuyor. Biraz da uzun yol ve yüksek hızlarda performansını denemek adına otobana çıktım. Vites geçişleri oldukça sessiz ve sarsıntısız. Hız kadranını 190 km/s hıza getirmeme rağmen aracın içerisinde yol ve motor sesi biraz duyuluyordu. Ses yalıtımı gayet başarılı olmuş. Aracın şehir içinde yakıt tüketimi 8 litre şehir dışında ise 5.5 litre olarak gösteriyor yol bilgisayarı.
BMW 1.18i Arkadan Görüntüsü


BMW 1.18İ Alınır Mı?

2015 model için konuşacak olursak şuan için 150 bin lira civarında bir 2. el piyasasına sahip. Ancak bu paraya bu araba eder mi bence daha az para ile daha iyileri alınabilir. Örneğin bir dizel otomatik bir golf daha mantıklı gibi duruyor.

BMW 1.18İ Fotoğrafları

BMW 1.18İ arka diz mesafesini gösteren bir fotoğraf

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE